Home / Treinen / Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur ad interim van NS. De Raad van Commissarissen van NS heeft Van Boxtel, die een jaar geleden aantrad, verzocht te blijven ‘totdat is voorzien in de definitieve invulling’ en daar is de topman a.i. op ingegaan.

NS zegt dat ‘naar verwachting’ begin 2017 een nieuwe permanente directievoorzitter zal zijn gevonden. Oud-politicus Van Boxtel kreeg bij zijn aanstelling de opdracht ‘NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen’.

Zijn beide voorgangers, Bert Meerstadt en Timo Huges, vertrokken na schandalen. Meerstadt stapte zelf in 2013 op nadat NS zich had verkeken op de hogesnelheidstrein Fyra, die volledig mislukte. Opvolger Huges vergaloppeerde zich aan een openbare aanbesteding in Limburg, waarbij hij een NS-dochter voortrok. Hij werd door de RvC tot vertrek gedwongen.

Turbulente tijden
NS is zeer content over Van Boxtel. “Hij heeft NS op kundige wijze door turbulente tijden geleid. Met het formuleren en uitzetten van een aangescherpte strategie en het voorbereiden van een nieuwe organisatiestructuur is NS gereed voor een volgende fase. De Raad van Commissarissen is hem erkentelijk voor zijn bijdrage aan de onderneming en zijn bereidheid om aan te blijven teneinde een soepele overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen,” aldus Gerard van de Aast, de voorzitter van de RvC.

NS heeft onder leiding van Van Boxtel de Raad van Bestuur uitgebreid met twee nieuwe functies. Naast de president-directeur, de directeur Financiën (nu nog a.i. Bert Schouws, vanaf 15 september Bert Groenewegen) en de directeur Risicobeheersing (Susi Zijderveld) komen er een directeur Operatie en een directeur Commercie & Ontwikkeling bij.

Marjam Rintel is per 15 juli aangetreden als directeur Operatie. Een permanente directeur Commercie & Ontwikkeling wordt nog gezocht; Maurice Unck, eerder directeur Communicatie & Strategie bij NS, neemt deze positie waar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe cabine A330 KLM

Nieuwe cabine A330 KLM

16/03/2018

KLM heeft deze week haar eerste Airbus A330 met een vernieuwd interieur geïntroduceerd. De stoelen in de businessclass zijn nu full-flat en het entertainmentsysteem is vervangen. Ook in de economy-class…

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

15/03/2018

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot. IHG, beursgenoteerd, had…

AccorHotels in 100 landen

AccorHotels in 100 landen

14/03/2018

De AccorHotels Group is sinds kort aanwezig in honderd landen. De Franse keten, met merken als Novotel, Ibis,  Pullman en Sofitel, is naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider op veel…

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

13/03/2018

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar. De bestellingen…