Home / Treinen / TEE 2.0 staat op de rol

TEE 2.0 staat op de rol

TEE 2.0 staat op de rol

De EU wil de Trans Europ Express (TEE) na 25 jaar nieuw leven inblazen, als combinatie van hogesnelheids- en nachttreinen. De lidstaten grijpen de pandemie aan om het spoor te promoten en “op die manier bij te dragen aan het halen van de klimaatdoelen.”

“Hoewel we door de coronacrisis maar beperkt op reis kunnen, vraagt de Europese Unie aandacht voor het belang van goede treinverbindingen,” aldus de lidstaten in een gezamenlijke verklaring, op de eerste dag, maandag, van het Europese Jaar van het Spoor.’ Het Duitse initiatief Trans Europ Express 2.0 zou hierbij “een belangrijke rol” kunnen spelen, zegt de EU.

De TEE was een omvangrijk netwerk van eersteklas treinen, voor zakelijk en recreatief verkeer, bedacht in 1957 door F.Q. den Hollander, de toenmalige president-directeur van NS. Op het hoogtepunt van de operatie, in de jaren zeventig, waren er 45 treinverbindingen die 130 steden aandeden in West-, Noord-, Midden- en Zuid-Europa. In de  jaren tachtig kwam de klad erin door de sterke groei van het luchtverkeer en in 1995 was het afgelopen en werd de TEE opgeheven.

Vergroening
Door de roep om ‘vergroening’ van het personenverkeer in Europa (meer spoor- in plaats van lucht- en wegvervoer) is de TEE weer in beeld. De EU spreekt nu over “een internationaal spoornetwerk dat Europese steden moet gaan verbinden met een combinatie van hogesnelheidstreinen en nachttreinen.”

Voor Nederland liggen snellere treinverbindingen naar Berlijn, Frankfurt, Brussel, Parijs, Barcelona, Londen en Kopenhagen op tafel. De crux van het Duitse plan is dat er hoofdzakelijk wordt uitgegaan van de bestaande infrastructuur.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) zegt in een verklaring: “Reizen met de trein is duurzaam en comfortabel. Het is belangrijk dat we in Europa samenwerken om internationale treinreizen makkelijker te maken voor reizigers. Voor elke bestemming tot 700 kilometer zou de trein een betaalbaar en groen alternatief moeten zijn.”

Van Veldhoven (op de foto boven) vervolgt: “ We hebben de afgelopen vier jaar  belangrijke stappen gezet: er rijdt een rechtstreekse trein naar Londen, de nachttrein naar Wenen staat in de startblokken en de intercity naar Berlijn doet er vanaf 2024 een half uur korter over, maar het is belangrijk dat er nog meer verbeteringen worden gerealiseerd.”

Foto © Rijksoverheid

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…

ADP en Schiphol uit elkaar

ADP en Schiphol uit elkaar

02/12/2021

Aéroports de Paris (ADP) en de Royal Schiphol Group zijn sinds begin deze maand definitief geen partners meer, een breuk die afgelopen zomer al werd aangekondigd. De twee luchthavenbedrijven hadden…

Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…