Home / Treinen / Roger van Boxtel interim CEO NS

Roger van Boxtel interim CEO NS

Roger van Boxtel interim CEO NS

Roger van Boxtel, vooral bekend uit het tweede kabinet-Kok als minister voor Grote steden- en Integratiebeleid, is voor de periode van een jaar benoemd tot president-directeur van de NS. De benoeming, op voordracht van de Raad van Commissarissen (RvC) door minister Jeroen Dijsselbloem, gaat op 1 augustus in.

Begin 2016 gaat de RvC van de NS op zoek naar een nieuwe president-directeur voor de langere termijn. Van Boxtel volgt Timo Huges op, die begin juni moest opstappen als gevolg van geknoei bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Huges zou daar een kwalijke rol in hebben gespeeld.

De Raad van Bestuur van de NS bestaat nu weer uit twee personen. Naast Van Boxtel maakt ook CFO Engelhardt Robbe daar deel van uit. Hij nam na het vertrek van Huges de positie van CEO waar.
Van Boxtel ontvangt, op eigen verzoek, alleen een jaarsalaris en geen bonussen. Volgens de NS kan met de komst van Van Boxtel “een begin gemaakt worden met het herstellen van rust en vertrouwen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…