Home / Treinen / Per 1 juni mag ‘noodzakelijke’ internationale treinreis weer

Per 1 juni mag ‘noodzakelijke’ internationale treinreis weer

Per 1 juni mag ‘noodzakelijke’ internationale treinreis weer

Vanaf 1 juni ‘start’ de internationale dienstregeling van het treinverkeer vanuit en naar Nederland weer langzaam op, zegt NS, ‘maar alleen voor noodzakelijke reizen.’

NS verwijst naar het advies van de Nederlandse overheid om alleen met de trein te reizen als het echt nodig is, zowel voor binnenlands als internationaal vervoer. Een ‘noodzakelijk’ reis betekent dat de reiziger moet kunnen aantonen voor werk of andere dringende zaken op pad te moeten gaan. Vakantiereizen zijn dus niet toegestaan.

Wie grensoverschrijdend wil reizen moet zich ervan bewust zijn dat in Europa elke lidstaat andere maatregelen heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zegt NS.

De Eurostar tussen Amsterdam en Londen rijdt vooralsnog niet. Voor de Thalys naar Brussel en Parijs komt de dienstregeling de komende weken wel weer op gang. Ook naar Duitsland (Berlijn en Frankfurt) rijdende vanaf juni weer meer treinen.

Lastig
Maar NS benadrukt geen zekerheid te kunnen geven over de verbindingen. “De situatie in de verschillende landen verandert regelmatig. Een actueel reisadvies kunnen wij dan ook lastig geven. De situatie van vandaag kan morgen al achterhaald zijn.” Het spoorbedrijf vertrouwt op het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB voor actueel reisadvies.

Net als in de binnenlandse treinen van NS, zal vanaf 1 juni het dragen van mondkapjes op internationale treinen verplicht zijn. In internationale treinen worden geen stickers aangebracht om reizigers te verdelen, zoals dat in Nederlandse treinen en op stations wel gebeurt. NS zegt daarom ‘helaas’ niet te kunnen garanderen dat er in elke trein voldoende ruimte is voor 1,5 meter afstand.

NS heeft wel enkele maatregelen genomen om de drukte te beperken. Zo is het beschikbare aantal tickets voor internationale treinen gereduceerd en kan er niet om in groepsverband (met meer dan 5 personen) worden gereisd.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…