Home / Treinen / NS krijgt Chief Governance

NS krijgt Chief Governance

NS krijgt Chief Governance

De Nederlandse Spoorwegen hebben met ingang van 1 februari volgend jaar een Chief Governance Risk & Compliance Officer in de Raad van Bestuur (RvB). De nieuwe functie wordt bekleed door Susi Zijderveld, die nog nog algemeen directeur is bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR).

Zijderveld is voorgedragen door de Raad van Commissarissen van de NS en benoemd door de minister van Financiën. “De vervulling van deze nieuwe functie binnen de RvB moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering,” aldus de NS. “Haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur zijn bijzonder waardevol voor deze positie.”

Medio dit jaar legde CEO Timo Huges van de NS zijn functie neer, naar aanleiding van gesjoemel met de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. In juli werd Roger van Boxtel benoemd als zijn opvolger, voor de periode van een jaar. Vanaf 1 februari bestaat de RvB van de NS uit drie personen, naast Van Boxtel en Zijderveld maakt ook CFO Engelhardt Robbe er deel van uit.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

23/05/2018

KLM heeft een codeshare afgesloten met de Zuid-Afrikaanse low cost carrier kulula, ook wel aangeduid als kulula.com. Het gaat om doorverbindingen op vluchten van en naar Nederland binnen Zuid-Afrika. De…

Meer krediet voor KLM

Meer krediet voor KLM

23/05/2018

KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende stand-by kredietfaciliteit ter waarde van 665 miljoen euro. Hiermee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit van KLM,…