Home / Treinen / Mondkapjes zijn nu verplicht in zowel Thalys als Eurostar

Mondkapjes zijn nu verplicht in zowel Thalys als Eurostar

Mondkapjes zijn nu verplicht in zowel Thalys als Eurostar

Thalys en Eurostar verplichten reizigers vanaf deze week in de trein mondkapjes te dragen in verband met corona. In Nederland rijden beide hogesnelheidstreinen momenteel zeer beperkt.

Vanaf heden moet elke passagier die met de Thalys of de Eurostar reist in België en Frankrijk voorzien zijn van ‘een hulpmiddel om neus en mond te bedekken,’ zegt NS, de partner van de twee bedrijven. Het hoeft niet te gaan om chirurgische of anderszins professionele kapjes – zelfgemaakte exemplaren mag ook.

De vraag naar tickets voor de treinen is overigens sinds maart dramatisch gekelderd. Bovenop de maatregelen aan boord om besmetting te voorkomen, is het railvervoer ook ernstig gehinderd door de restricties van beide regeringen. Toegang tot België en Frankrijk mag alleen als de reizigers een dringende reden hebben (medisch, werk, urgent familiebezoek) en met toestemming van de autoriteiten.

Eurostar rijdt sinds maart alleen vanaf Brussel naar Londen; wie vanuit Nederland die trein wil nemen moet in de Belgische hoofdstad overstappen. Thalys rijdt nauwelijks nog vanuit Amsterdam, met hooguit een trein per dag. Pas in juni gaat de frequentie mogelijk weer omhoog.

In België geldt sinds 4 mei voor het hele openbaar vervoer de verplichting om mondkapjes te dragen, Frankrijk volgt op 11 mei. In Nederland lijkt een dergelijke maatregel er ook te zullen komen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…