Home / Treinen / Gesprek Bombardier, Siemens

Gesprek Bombardier, Siemens

Gesprek Bombardier, Siemens

De Duitse fabrikant Siemens is in gesprek met de Canadese branchegenoot Bombardier over het samenvoegen van beider treindivisies tot één bedrijf. Dit meldt de Wall Street Journal.

Bombardier zou ook met andere bedrijven praten over samenwerking op het gebied van treinenbouw. Bombardier Transportation is de raildivisie van het bedrijf, waar gewone treinen, hogesnelheidstreinen, trams, metro-treinen en aanverwante producten worden gemaakt. In Nederland is de Rotterdamse metro voorzien van treinen van Bombardier. De omzet van de divisie lag vorig jaar rond de 9 miljard dollar.

Siemens Mobility, de afdeling railproducten van de Duitse fabrikant, had in 2014 een omzet van 4,5 miljard euro en bevindt zich in hetzelfde marktsegment als Bombardier Transportation.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…