Home / Treinen / Geen Thalys naar Parijs meer

Geen Thalys naar Parijs meer

Geen Thalys naar Parijs meer

De Thalys tussen Amsterdam en Parijs rijdt vanaf dinsdag 31 maart niet meer. Door de corona-pandemie was zelfs de ene trein die er de laatste tijd nog per dag reed vrijwel leeg.

Het treinbedrijf hoopt eind april weer te zullen rijden op de route, maar wijst erop dat dit afhankelijk is van de ontwikkelingen rondom corona. Voorlopig blijft er nog wel een verbinding tussen Nederlandse stations en Brussel. Vanuit de Belgische hoofdstad rijdt de Thalys, een keer per dag naar Parijs.

Vorige week besloot Eurostar al de verbinding tussen Amsterdam en Londen tijdelijk op te heffen, terwijl het treinverkeer naar Duitsland sterk is ingekrompen. De intercity naar Berlijn rijdt niet meer; alleen de ICE tussen Amsterdam en Frankfurt blijft vooralsnog vier keer per dag rijden.

Door het virus is de vraag naar treintickets in Europa gekelderd tot een fractie van voorheen door de strenge bepalingen die gelden in de meeste landen. Bovendien schrikt het openbaar vervoer af omdat het moeilijker is om afstand te bewaren tussen reizigers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…