Home / Treinen / Geen Thalys naar Parijs meer

Geen Thalys naar Parijs meer

Geen Thalys naar Parijs meer

De Thalys tussen Amsterdam en Parijs rijdt vanaf dinsdag 31 maart niet meer. Door de corona-pandemie was zelfs de ene trein die er de laatste tijd nog per dag reed vrijwel leeg.

Het treinbedrijf hoopt eind april weer te zullen rijden op de route, maar wijst erop dat dit afhankelijk is van de ontwikkelingen rondom corona. Voorlopig blijft er nog wel een verbinding tussen Nederlandse stations en Brussel. Vanuit de Belgische hoofdstad rijdt de Thalys, een keer per dag naar Parijs.

Vorige week besloot Eurostar al de verbinding tussen Amsterdam en Londen tijdelijk op te heffen, terwijl het treinverkeer naar Duitsland sterk is ingekrompen. De intercity naar Berlijn rijdt niet meer; alleen de ICE tussen Amsterdam en Frankfurt blijft vooralsnog vier keer per dag rijden.

Door het virus is de vraag naar treintickets in Europa gekelderd tot een fractie van voorheen door de strenge bepalingen die gelden in de meeste landen. Bovendien schrikt het openbaar vervoer af omdat het moeilijker is om afstand te bewaren tussen reizigers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe grond-bond KLM i.o.

Nieuwe grond-bond KLM i.o.

12/08/2020

Een groep jonge KLM-employees aan de grond is bezig een nieuwe vakbond op te richten onder de naam UnifiedKLM. Mede-initiatiefnemer Jelle van Miltenburg zegt tegen Zakenreis dat veel personeel zich…

Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….