Home / Treinen / Eurostar direct vanaf 30 april 

Eurostar direct vanaf 30 april 

Eurostar direct vanaf 30 april 

De Eurostar uit Amsterdam en Rotterdam zal vanaf 30 april aanstaande rechtstreeks naar Londen rijden, zonder overstap in Brussel. Dit heeft NS dinsdag bekendgemaakt tijdens de inaugurele directe reis naar de Britse hoofdstad.

De verbinding met de hogesnelheidstrein naar Londen bestaat sinds april 2018, maar de reizigers moeten nu op de heenreis in Brussel nog de trein verlaten om daar de Britse douane te passeren. Op de terugweg is dit niet nodig omdat de paspoortcontrole dan op het Londense station St. Pancras plaatsvindt.

Vanaf 30 april gaan passagiers voor Londen op Amsterdam Centraal door de douane; in Rotterdam kan dit pas vanaf 18 mei omdat de grensfaciliteiten in de Maasstad niet eerder klaar zijn.

Voorlopig blijven er twee treinen per dag rijden vanuit Amsterdam en Rotterdam via Brussel naar Londen. President-directeur van NS Roger van Boxtel zei dinsdag, voorafgaand aan de eerste (directe) reis, dat een verhoging van de frequentie naar drie treinen per dag ‘binnen handbereik’ ligt. In de omgekeerde richting rijden momenteel drie treinen per dag.

De Eurostar biedt plaats aan 900 passagiers, in drie klassen: standard,  standard premier en business premier.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…