Home / Treinen / EU-subsidie spoor Groningen

EU-subsidie spoor Groningen

EU-subsidie spoor Groningen

De Europese Commissie stelt 12,7 miljoen euro ter beschikking voor verbetering van de spoorverbinding tussen de stad Groningen en Bremen, in Duitsland. Het ministerie en de provincie reserveerden eerder al honderd miljoen euro voor een upgrade van de zogenoemde Wunderline.

De provincie Groningen, Land Nedersaksen en de Vrije Hanzestad Bremen zeggen vooral het zakelijk verkeer in de regio te willen stimuleren, evenals de leefbaarheid. ‘Goed openbaar vervoer is daarbij essentieel. De Wunderline realiseert een snellere, comfortabele treinverbinding,’ zeggen de drie bestuurslichamen.

130 km/u
Sinds 2015 werken de Nederlandse en Duitse bestuurders samen aan het project voor een snelle verbinding tussen Groningen en Bremen. De reistijd per spoor moet op termijn met een half uur worden bekort; de treinen zullen uiteindelijk rijden met een top van 130 kilometer per uur.

Maar zoals het er nu naar uitziet zal het nog jaren duren voordat een rechtstreeks verbinding tussen de twee steden een feit is.  Projectleider Tjeerd Postma van de provincie Groningen voorziet pas na 2030 een directe trein. Waarom het zolang moet duren is niet duidelijk.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…