Home / Treinen / Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het traject rijden.

Sinds april 2018 rijdt de Eurostar tussen Amsterdam, via Rotterdam naar Londen. De reizigers met de hogesnelheidstrein moeten op de heenweg overstappen in Brussel, vanwege grenscontrole tussen Nederland/ België en het Verenigd Koninkrijk. Op de terugweg is de controle in Londen en is een overstap niet nodig.

Regeling
Dit gaat veranderen. Na lang overleg is met de Britten een regeling overeengekomen waarbij instappende passagiers straks ook op de stations van Amsterdam en Rotterdam de Britse douane kunnen passeren en daarna in een keer kunnen doorrijden. De tussenstop op Brussel-Zuid blijft bestaan, voor in- en uitstappende passagiers in België.

De snelste verbinding tussen Amsterdam en Londen, met één overstap, is nu 4 uur en veertig minuten. Vanaf de lente van 2020 zal dat een half uur korter zijn, zonder overstap. De frequentie van de verbinding met de Eurostar is nu drie keer per dag.

De vraag is wel of de werkelijke reistijd korter zal worden. De Eurostar Departures Terminals in Amsterdam en Rotterdam, waar de controle van het ticket, de bagage en het paspoort plaatsvindt, sluiten namelijk een half uur voor vertrek.

Het eventuele vertrek van de UK uit de Europese Unie (Brexit) is voor de treinverbindingen niet van belang. De UK zit nu ook niet in de Schengenzone en dus was een grenscontrole steeds nodig.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…