Home / Treinen / Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het traject rijden.

Sinds april 2018 rijdt de Eurostar tussen Amsterdam, via Rotterdam naar Londen. De reizigers met de hogesnelheidstrein moeten op de heenweg overstappen in Brussel, vanwege grenscontrole tussen Nederland/ België en het Verenigd Koninkrijk. Op de terugweg is de controle in Londen en is een overstap niet nodig.

Regeling
Dit gaat veranderen. Na lang overleg is met de Britten een regeling overeengekomen waarbij instappende passagiers straks ook op de stations van Amsterdam en Rotterdam de Britse douane kunnen passeren en daarna in een keer kunnen doorrijden. De tussenstop op Brussel-Zuid blijft bestaan, voor in- en uitstappende passagiers in België.

De snelste verbinding tussen Amsterdam en Londen, met één overstap, is nu 4 uur en veertig minuten. Vanaf de lente van 2020 zal dat een half uur korter zijn, zonder overstap. De frequentie van de verbinding met de Eurostar is nu drie keer per dag.

De vraag is wel of de werkelijke reistijd korter zal worden. De Eurostar Departures Terminals in Amsterdam en Rotterdam, waar de controle van het ticket, de bagage en het paspoort plaatsvindt, sluiten namelijk een half uur voor vertrek.

Het eventuele vertrek van de UK uit de Europese Unie (Brexit) is voor de treinverbindingen niet van belang. De UK zit nu ook niet in de Schengenzone en dus was een grenscontrole steeds nodig.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…

Herziening luchtruim op koers

Herziening luchtruim op koers

14/01/2021

De regering heeft de verkenningsfase voor herziening van het Nederlandse luchtruim afgerond en zal deze vanaf 2023 stapsgewijs doorvoeren. Dit schrijven de bewindslieden Van Nieuwenhuizen en Visser in een brief…

KLM even niet naar Z-Afrika

KLM even niet naar Z-Afrika

14/01/2021

KLM vliegt de komende twee dagen niet op Zuid-Afrika in verband met de aanwezigheid van een nieuwe, zeer besmettelijke variant van corona aldaar. De maatregel is bedoeld om het eigen…