Home / Treinen / Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het traject rijden.

Sinds april 2018 rijdt de Eurostar tussen Amsterdam, via Rotterdam naar Londen. De reizigers met de hogesnelheidstrein moeten op de heenweg overstappen in Brussel, vanwege grenscontrole tussen Nederland/ België en het Verenigd Koninkrijk. Op de terugweg is de controle in Londen en is een overstap niet nodig.

Regeling
Dit gaat veranderen. Na lang overleg is met de Britten een regeling overeengekomen waarbij instappende passagiers straks ook op de stations van Amsterdam en Rotterdam de Britse douane kunnen passeren en daarna in een keer kunnen doorrijden. De tussenstop op Brussel-Zuid blijft bestaan, voor in- en uitstappende passagiers in België.

De snelste verbinding tussen Amsterdam en Londen, met één overstap, is nu 4 uur en veertig minuten. Vanaf de lente van 2020 zal dat een half uur korter zijn, zonder overstap. De frequentie van de verbinding met de Eurostar is nu drie keer per dag.

De vraag is wel of de werkelijke reistijd korter zal worden. De Eurostar Departures Terminals in Amsterdam en Rotterdam, waar de controle van het ticket, de bagage en het paspoort plaatsvindt, sluiten namelijk een half uur voor vertrek.

Het eventuele vertrek van de UK uit de Europese Unie (Brexit) is voor de treinverbindingen niet van belang. De UK zit nu ook niet in de Schengenzone en dus was een grenscontrole steeds nodig.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…