Home / Treinen / Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het traject rijden.

Sinds april 2018 rijdt de Eurostar tussen Amsterdam, via Rotterdam naar Londen. De reizigers met de hogesnelheidstrein moeten op de heenweg overstappen in Brussel, vanwege grenscontrole tussen Nederland/ België en het Verenigd Koninkrijk. Op de terugweg is de controle in Londen en is een overstap niet nodig.

Regeling
Dit gaat veranderen. Na lang overleg is met de Britten een regeling overeengekomen waarbij instappende passagiers straks ook op de stations van Amsterdam en Rotterdam de Britse douane kunnen passeren en daarna in een keer kunnen doorrijden. De tussenstop op Brussel-Zuid blijft bestaan, voor in- en uitstappende passagiers in België.

De snelste verbinding tussen Amsterdam en Londen, met één overstap, is nu 4 uur en veertig minuten. Vanaf de lente van 2020 zal dat een half uur korter zijn, zonder overstap. De frequentie van de verbinding met de Eurostar is nu drie keer per dag.

De vraag is wel of de werkelijke reistijd korter zal worden. De Eurostar Departures Terminals in Amsterdam en Rotterdam, waar de controle van het ticket, de bagage en het paspoort plaatsvindt, sluiten namelijk een half uur voor vertrek.

Het eventuele vertrek van de UK uit de Europese Unie (Brexit) is voor de treinverbindingen niet van belang. De UK zit nu ook niet in de Schengenzone en dus was een grenscontrole steeds nodig.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…