Home / Travel management / Zakenreizigers mogen zelf boeken

Zakenreizigers mogen zelf boeken

Zakenreizigers mogen zelf boeken

Bijna twee derde van de zakenreisinkopers (62 procent) gaf medewerkers in het afgelopen jaar de vrijheid om zelfstandig te boeken. In 2013 en 2012 was dat nog slechts 36 procent en 9 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de Business Travel Show.

Van de travel managers die vrije keuze van boekingskanalen toestaan, staat 51 procent erop dat dit conform het reisbeleid gebeurt. Elf procent laat het helemaal los.

Verder blijkt dat 14 procent van de reizigers nooit buiten het beleid om boeken, 2 procent meer dan vorig jaar. Driekwart volgt de regels af en toe niet op. Negen procent is regelmatig rebels. De belangrijkste redenen voor het afwijken van het beleid zijn persoonlijke voorkeuren (31 procent), prijs (21 procent) en de wens direct bij de leverancier te boeken (14 procent).

Om de naleving van de regels te verbeteren, maakt 71 procent gebruik van voorkeursleveranciers. Meer dan de helft (53 procent) vergroot de bewustwording onder reizigers en 57 procent vergroot de ‘compliance’ via online booking tools.

Negen procent van de zakenreisinkopers geeft ‘straf’ aan reizigers die niet luisteren en 26 procent stimuleert reizigers om goedkopere reisopties te boeken.

Andere resultaten uit het onderzoek:

– 30 procent heeft een social media beleid voor reizigers en 8 procent is dit van plan te introduceren komend jaar.

– 49 procent vindt dat hun bedrijf niet genoeg investeert in feedback van reizigers: 36 procent verzamelt geen gegevens van reizigers en 19 procent vraagt reizigers nooit om feedback.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…

ADP en Schiphol uit elkaar

ADP en Schiphol uit elkaar

02/12/2021

Aéroports de Paris (ADP) en de Royal Schiphol Group zijn sinds begin deze maand definitief geen partners meer, een breuk die afgelopen zomer al werd aangekondigd. De twee luchthavenbedrijven hadden…

Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…