Home / Travel management / Zakenreizigers mogen zelf boeken

Zakenreizigers mogen zelf boeken

Zakenreizigers mogen zelf boeken

Bijna twee derde van de zakenreisinkopers (62 procent) gaf medewerkers in het afgelopen jaar de vrijheid om zelfstandig te boeken. In 2013 en 2012 was dat nog slechts 36 procent en 9 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de Business Travel Show.

Van de travel managers die vrije keuze van boekingskanalen toestaan, staat 51 procent erop dat dit conform het reisbeleid gebeurt. Elf procent laat het helemaal los.

Verder blijkt dat 14 procent van de reizigers nooit buiten het beleid om boeken, 2 procent meer dan vorig jaar. Driekwart volgt de regels af en toe niet op. Negen procent is regelmatig rebels. De belangrijkste redenen voor het afwijken van het beleid zijn persoonlijke voorkeuren (31 procent), prijs (21 procent) en de wens direct bij de leverancier te boeken (14 procent).

Om de naleving van de regels te verbeteren, maakt 71 procent gebruik van voorkeursleveranciers. Meer dan de helft (53 procent) vergroot de bewustwording onder reizigers en 57 procent vergroot de ‘compliance’ via online booking tools.

Negen procent van de zakenreisinkopers geeft ‘straf’ aan reizigers die niet luisteren en 26 procent stimuleert reizigers om goedkopere reisopties te boeken.

Andere resultaten uit het onderzoek:

– 30 procent heeft een social media beleid voor reizigers en 8 procent is dit van plan te introduceren komend jaar.

– 49 procent vindt dat hun bedrijf niet genoeg investeert in feedback van reizigers: 36 procent verzamelt geen gegevens van reizigers en 19 procent vraagt reizigers nooit om feedback.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer uitstel Lelystad Airport

Weer uitstel Lelystad Airport

25/01/2021

De opening van Lelystad Airport vindt waarschijnlijk later plaats dan in november dit jaar, zoals eerder gepland. De Tweede Kamer heeft het dossier maandag “controversieel” verklaard, nu de regering demissionair…

Europese luchttaxi op komst

Europese luchttaxi op komst

22/01/2021

Een Europees programma rond drones wil vanaf volgend jaar proeven doen met vliegende taxi’s, zonder piloot. Nederland is betrokken bij het project, dat “een veilige integratie van drones in een…

Sneltest UK ook op Eurostar

Sneltest UK ook op Eurostar

22/01/2021

Reizigers die vanaf zaterdag per Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen, moeten voordat ze op de trein stappen een sneltest ondergaan. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van…

Minister negeert bede KLM

Minister negeert bede KLM

21/01/2021

Voor KLM-crew wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt bij de verplichte sneltest die vanaf 23 januari ingaat. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag gezegd in de Tweede…