Home / Travel management / Zakenreiziger vliegt weer vaker in de zakenklasse

Zakenreiziger vliegt weer vaker in de zakenklasse

Zakenreiziger vliegt weer vaker in de zakenklasse

Het aantal boekingen van zakenreizigers in business class is aan het stijgen, zo blijkt uit een analyse van vliegticket-website Tix. Sinds de  jongste financiële crisis, vanaf 2009, kozen veel bedrijven er uit kostenoogpunt voor om het personeel economy class te laten vliegen, in plaats van premium. “Nu er steeds meer signalen zijn dat de crisis is bezworen is, stijgt het aantal zakelijke business class-boekingen snel,” zegt Tix.

Uit de analyse blijkt dat sinds medio 2016 het percentage business class reizigers toeneemt, terwijl het totaal aantal zakelijk geboekte reizen stabiel is gebleven. Volgens de berekening van Tix liggen de boekingen in business class door zakenreizigers nu vijftig procent hoger dan drie jaar geleden.

“De particuliere reiziger houdt de hand vooralsnog op de knip en vliegt niet vaker business class dan voorheen. Minder dan een half procent van de particuliere reizigers vliegt in de zakelijke klasse,” zegt Tix.

Uit de analyse komt ook naar voren dat het aantal passagiers dat er voor kiest om, tegen betaling, met voorrang aan boord van het vliegtuig te gaan, stijgt. In 2016 maakte ruim tien procent meer reizigers gebruik van deze priority boarding.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…