Home / Travel management / Weinig aandacht voor veiligheid in hotels

Weinig aandacht voor veiligheid in hotels

Weinig aandacht voor veiligheid in hotels

Een publicatie van ACTE Global en International SOS geeft inzicht in de manier waarop travel managers in hun hotelprogramma’s meer aandacht aan veiligheid kunnen geven.

Travel managers hebben Duty of Care hoog in het vaandel staan, maar zien veiligheid in hotels nog vaak over het hoofd. In 2017 implementeerde slechts 19 procent van de bedrijven veiligheids- en beveiligingschecks voor accommodaties. Dit staat in een recente publicatie van ACTE Global (Association of Corporate Travel Executives) en International SOS: Hotel Safety: A Guide to Staying Safe for Employers & Travellers.

“Het is onvoldoende om Duty of Care alleen van toepassing te laten zijn op vliegreizen en een op de locatie gebaseerde inschatting van veiligheidsrisico’s,” zegt Greeley Koch, uitvoerend directeur van ACTE Global. “Zelfs in gebieden die we als veilig bestempelen, hebben terroristische aanslagen op hotels plaatsgevonden. Travel managers moeten begrijpen hoe belangrijk het is dat hun reizende medewerkers op ieder moment veilig zijn, dus ook tijdens hun overnachtingen.”

“In diverse branches breiden bedrijven hun activiteiten uit naar gebieden met een gemiddeld of hoog veiligheidsrisico,” vult James Wood aan, directeur veiligheid bij International SOS en Control Risks. “Maar het merendeel van de beslissers neemt niet de tijd om maatregelen rondom veiligheid in hotels te nemen en beveiligingschecks toe te passen.”

Het implementeren van veiligheids- en beveiligingschecks stelt bedrijven in staat om betere beslissingen te nemen waardoor extra kosten kunnen worden bespaard. Bijvoorbeeld door waar nodig een risicoanalyse uit te voeren. Het niet uitvoeren van checks omtrent hotelveiligheid kan bovendien niet alleen de reiziger schaden maar ook de werkgever, met mogelijke rechtszaken en schadeclaims al gevolg.

Voor meer informatie en tips over het ontwikkelen van een veiligheidsbeleid voor accommodaties kunt u Hotel Safety: A Guide to Staying Safe for Employers & Travellers hier downloaden.

Door: | redactie[at]zakenreis.nl

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…