Home / Travel management / Weinig aandacht voor veiligheid in hotels

Weinig aandacht voor veiligheid in hotels

Weinig aandacht voor veiligheid in hotels

Een publicatie van ACTE Global en International SOS geeft inzicht in de manier waarop travel managers in hun hotelprogramma’s meer aandacht aan veiligheid kunnen geven.

Travel managers hebben Duty of Care hoog in het vaandel staan, maar zien veiligheid in hotels nog vaak over het hoofd. In 2017 implementeerde slechts 19 procent van de bedrijven veiligheids- en beveiligingschecks voor accommodaties. Dit staat in een recente publicatie van ACTE Global (Association of Corporate Travel Executives) en International SOS: Hotel Safety: A Guide to Staying Safe for Employers & Travellers.

“Het is onvoldoende om Duty of Care alleen van toepassing te laten zijn op vliegreizen en een op de locatie gebaseerde inschatting van veiligheidsrisico’s,” zegt Greeley Koch, uitvoerend directeur van ACTE Global. “Zelfs in gebieden die we als veilig bestempelen, hebben terroristische aanslagen op hotels plaatsgevonden. Travel managers moeten begrijpen hoe belangrijk het is dat hun reizende medewerkers op ieder moment veilig zijn, dus ook tijdens hun overnachtingen.”

“In diverse branches breiden bedrijven hun activiteiten uit naar gebieden met een gemiddeld of hoog veiligheidsrisico,” vult James Wood aan, directeur veiligheid bij International SOS en Control Risks. “Maar het merendeel van de beslissers neemt niet de tijd om maatregelen rondom veiligheid in hotels te nemen en beveiligingschecks toe te passen.”

Het implementeren van veiligheids- en beveiligingschecks stelt bedrijven in staat om betere beslissingen te nemen waardoor extra kosten kunnen worden bespaard. Bijvoorbeeld door waar nodig een risicoanalyse uit te voeren. Het niet uitvoeren van checks omtrent hotelveiligheid kan bovendien niet alleen de reiziger schaden maar ook de werkgever, met mogelijke rechtszaken en schadeclaims al gevolg.

Voor meer informatie en tips over het ontwikkelen van een veiligheidsbeleid voor accommodaties kunt u Hotel Safety: A Guide to Staying Safe for Employers & Travellers hier downloaden.

Door: | redactie[at]zakenreis.nl

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…