Home / Travel management / Vrouwen vaak lastiggevallen tijdens hun zakenreis

Vrouwen vaak lastiggevallen tijdens hun zakenreis

Vrouwen vaak lastiggevallen tijdens hun zakenreis

Drie van de vier vrouwelijke zakenreizigers hebben de afgelopen jaren te maken gehad met vormen van ‘harassment,’ zoals nafluiten, intimidatie of slechte behandeling, zo blijkt uit een onderzoek dat SAP Concur heeft laten uitvoeren.

Aan de survey namen 8.000 mensen deel, vrouwen zowel als mannen. Van de vrouwelijke respondenten gaf 77 procent aan dat zij tijdens de zakenreis in meer of mindere mate werden lastiggevallen omdat ze vrouw waren.

De helft van de vrouwelijke zakenreizigers paste ook de reis om die reden aan. SAP Concur, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in travel- en expense management, liet de survey uitvoeren door Wakefield Research.

Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de vrouwen wel eens wordt gevraagd of ze samen met hun man reizen, 38 procent zegt dat bedienend personeel hen negeert en 31 procent is nageroepen of nagefloten (catcalling).

In de survey van Wakefield was ook seksuele geaardheid een thema met de vraag wat LGBT-reizigers daarmee omgingen. Vrijwel iedereen (94 procent) van de zakenreizigers die gay is of transgender verbergt dat, uit vrees in de problemen te komen. Een groot deel van hen heeft ook vaak reizen aangepast om moeilijkheden op dit punt te voorkomen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…