Home / Travel management / Vraag naar zakenreizen stabiliseert in 2013

Vraag naar zakenreizen stabiliseert in 2013

Vraag naar zakenreizen stabiliseert in 2013

Consultancybureau Advito heeft een nieuwe update van de Industry Forecast voor 2013 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de vraag naar zakenreizen stabiel blijft volgend jaar. Aan de tarieven voor luchtvaart en hotellerie verandert er weinig voor reizigers die binnen Europa blijven. De hotelprijzen kunnen gemiddeld wel met 10 procent stijgen in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië.

Advito baseert haar voorspellingen onder andere op de analyses van het IMF. Die stelde in de laatste voorspellingen de verwachte groei van de Europese economie bij van 0,3 naar 0,2 procent. De vraag naar zakenreizen staat direct in verband met de economische situatie. Zolang de economie niet stabiliseert, zullen travel managers een afwachtende houding aannemen en geen extra budget uitgeven aan zakenreizen.

Vliegtuigtickets en hotelovernachtingen

Hoewel de vraag naar vliegtuigtickets afneemt, blijft ze de capaciteit wel overtreffen. Die capaciteit blijft gelijk in Noord-Amerika en stijgt wat in Europa. Ze neemt aanzienlijk toe in het Midden-Oosten, waar de luchtvaartmaatschappijen duidelijk hun concurrentiepositie verstevigen door de uitbreiding en updates van hun vloot. In combinatie met de stabiele olieprijzen, leidt dat ertoe dat de prijzen van de vliegtuigtickets niet noemenswaardig zullen stijgen in 2013. Advito waarschuwt wel voor zeer hoge bezettingsgraden aan boord van de toestellen. Daarnaast moeten travel managers en zakenreizigers er rekening mee houden dat naast de Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en de low -cost carriers ook de Europese luchtvaartmaatschappijen steeds vaker extra kosten, zoals voor bagage en gebruik van creditcard, gaan berekenen.

De voorspellingen op het gebied van hotelovernachtingen blijven onveranderd: er komt een lichte prijsstijging, die in Europa het laagst blijft.

Meetings

De vraag naar meetings blijft ook in 2013 hoog. Daarbij komt dat Advito een consolidatietrend waarneemt op het gebied van meetings en zakenreizen. Net zoals voor zakenreizen, zoeken bedrijven naar manieren om de kosten te drukken en de meetings op een efficiëntere manier te organiseren. Dat blijkt geen eenvoudige opdracht te zijn: de meeste bedrijven hebben namelijk geen overzicht van alle kosten die gemaakt worden voor de organisatie van meetings. Net als voor zakenreizen streeft de sector naar de introductie van een duidelijk meetingbeleid bij bedrijven. Dat komt niet alleen het financiële plaatje ten goede, maar is ook van belang voor de veiligheid van de deelnemers.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…