Home / Travel management / Uitstel conventie van GBTA

Uitstel conventie van GBTA

Uitstel conventie van GBTA

De jaarlijkse conventie van GBTA is verplaatst van juli naar november, door de aanhoudende pandemie. Intussen rommelt het opnieuw in de zakenreisorganisatie: ‘president’ Bhart Sarin is abrupt opgestapt.

De jaarlijkse top van de Global Business Travel Association stond geagendeerd voor medio juli, in Atlanta, Florida, maar de organisatie acht de mondiale situatie rond corona nog steeds dusdanig ernstig dat een top niet verantwoord is. De conventie staat nu gepland voor 17 tot 19 november. De locatie blijft hetzelfde.

De conventie was in goede tijden de plaats waar iedereen in de internationale zakenreiswereld haar of zijn opwachting wilde maken. GBTA nam tijdens de top ook altijd interne besluiten, zoals verkiezingen van board members. Dat laatste stond ook nu op de agenda en vindt tijdens een online bijeenkomst voor de leden, op 20 juli, alsnog plaats, zo heeft CEO Suzanne Neufang bekendgemaakt.

Strubbelingen
Neufang, die in februari aantrad als nieuwe directeur – en haar functieaanduiding daarna wijzigde in CEO – heeft intussen te maken met interne strubbelingen. Bhart Sarin, die sinds 2009 aan GBTA was verbonden via de onbezoldigde Board, waarvan de laatste anderhalf jaar als ‘president,’ heeft er vorige week plotseling de brui aan gegeven. Sarin noch GBTA hebben een reden gegeven voor het vertrek.

In juli 2020 trad Scott Solombrino, de voorganger van Neufang, af na interne berichten over ‘onethisch gedrag.’ GBTA werd daarna tijdelijk geleid door Dave Hilfman, als executive director. Hij overzag de integratie van de failliet gegane concurrent ACTE in GBTA. De associatie heeft intern en van leden veel kritiek gekregen over de manier van besturen, die te weinig transparant zou zijn. Neufang heeft vanaf het begin gezegd dat zij daar verandering in wil brengen.

Intussen is het grootste probleem voor GBTA het vrijwel volledig wegvallen van het zakelijke reizen, overal ter wereld, door de pandemie. De associatie draait op de contributie van de leden. GBTA zegt dat er voorafgaande aan de crisis 9.000 business travel professionals’van over de hele wereld bij haar waren aangesloten. De vraag is al die leden in staat zijn gebleven hun membership fees te betalen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…