Home / Travel management / Travel managers omarmen de opties van de deeleconomie

Travel managers omarmen de opties van de deeleconomie

Travel managers omarmen de opties van de deeleconomie

Ruim een kwart (28 procent) van de travel managers biedt binnen de travel policy de mogelijkheid om gebruik te maken van diensten in de deeleconomie voor bijvoorbeeld vervoer en overnachtingen. Vorig jaar gaf nog maar acht procent aan hier mogelijkheid toe te bieden, dit is een toename van 250 procent. Dit is het resultaat van een onderzoek onder 178 Europese travel managers, uitgevoerd door de Business Travel Show.

Vooral Uber is in trek; 56 procent geeft aan dat er in de laatste twaalf maanden meer gebruik wordt gemaakt van deze taxidienst. Daarnaast geeft 17 procent van de respondenten aan in dezelfde periode meer boekingen te hebben verwerkt voor Airbnb-accommodaties. Bijna de helft (48 procent) van de ondervraagde travel managers schat in dat wanneer zakelijke reizigers zelfstandig hun reis boeken nu twee keer zo vaak gebruik maken van de mogelijkheden van de deeleconomie.

De travel managers staan ook positiever tegenover de mogelijkheden van deze ‘disruptors’. Vorig jaar was 27 procent positief, nu 37 procent van de reisinkopers. Vooral de geboden prijs/kwaliteit verhouding en de keuzemogelijkheden zorgen ervoor dat de travel managers warmlopen. Daar staat tegenover dat een kwart van de travel managers de deeleconomie nog steeds als een bedreiging ziet, vooral doordat reizigers lastiger te volgen zijn en dit minder veiligheid biedt.

Nikki Rogan is Global Travel Manager van Symantec in het Verenigd Koninkrijk en als senior inkoper vertegenwoordigd in de adviesraad van de Business Travel Show, begrijpt de toenadering:  “Zakenreizigers die rechtstreeks boeken maken steeds vaker gebruik van alternatieve dienstverleners. Inkopers zien dat en beginnen daarom deze kanalen te betrekken in hun beleid en reisprogramma’s. We luisteren naar onze reizigers en bieden ze een meer persoonlijk aanbod.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…