Home / Travel management / Prijzen vliegtickets zakken

Prijzen vliegtickets zakken

Prijzen vliegtickets zakken

Uit een onderzoek van een zakenreisbureau blijkt dat de prijzen voor vliegtickets de komende maanden licht zullen dalen. De lage olieprijs en overcapaciteit zijn daarvan de oorzaak. De prijzen voor hotelovernachtingen zullen juist licht stijgen.

De zakelijke reisorganisatie, Advito, verzorgt ieder kwartaal een ‘industry forecast’. Volgens deze vooruitblik komt voorlopig nog geen einde aan de lage olieprijzen, waardoor tarieven voor vliegtickets blijven dalen. Reizigers die ruim van tevoren hun ticket boeken, kunnen zo van een voordeliger tarief genieten. Maar de organisatie constateert dat in Noord-Amerika de vluchtcapaciteit verhoogt is, terwijl de vraag uit de markt achter blijft, waardoor ook last-minute beslissers in sommige regio’s voordelig uit zijn.

De prijsverwachting voor de hoteltarieven wordt naar boven bijgesteld voor enkele regio’s. De prijzen stijgen in Europa met 2-4 procent, in Latijns-Amerika met 5-7 procent en in Afrika met 4-6 procent.

Trends
Advito meldt dat het de laatste maanden veel vragen krijgt over de mogelijkheden om reizigers te traceren. Daar waar bedrijven vroeger vooral bezorgd waren om reizigers die naar risicogebieden gingen, zijn ze nu op zoek naar breder inzetbare oplossingen. On-demand tracking biedt daarop een antwoord: bedrijven kunnen reizigers volgen zodra er zich een crisissituatie voordoet, of enkel wanneer reizigers zich in een specifieke zone bevinden.

Daarnaast wijst het bedrijf op de toenemende trend van leveranciers die apps ontwikkelen om direct te kunnen communiceren met reizigers, zoals direct messaging en communicatie in crisissituaties. Jeroen Hurkmans, Vice President EMEA/APAC bij Advito zegt over het onderzoek:“De prijzen in de reissector veranderen voortdurend. We raden bedrijven aan om constant op te letten: wat zijn de piek-en dalmomenten in hun zakelijke reizen, hoe zien de prijzen eruit bij andere leveranciers, enz. We zien daardoor wel een verandering in de inkoopcyclus: van een keer per jaar, naar meerdere keren per jaar.”

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM wil commitment bonden

KLM wil commitment bonden

30/10/2020

KLM heeft de vakbonden ‘dringend’ gevraagd een ‘commitment clausule’ te tekenen waarin ze akkoord gaan met langer durende bezuinigingen dan eerder was afgesproken. Zaterdag 31 oktober zal minister van Financiën…

Spoedoverleg bij KLM

Spoedoverleg bij KLM

30/10/2020

De directie van KLM voert vrijdag spoedoverleg met de bonden, aangezien het ingediende steunplan mogelijk wordt verworpen in Den Haag. KLM moet van de regering dieper snijden in de kosten,…

Megaverlies Air France-KLM 

Megaverlies Air France-KLM 

30/10/2020

Air France-KLM heeft over het derde kwartaal een nettoverlies geleden van bijna 1,7 miljard euro, zo heeft het bedrijf vrijdag voorbeurs bekendgemaakt. Q3 was wel beter dan Q2, maar in…

GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA koopt ACTE-geheimen

29/10/2020

GBTA wil de intellectuele eigendommen van het failliete ACTE, waaronder merknamen, software, knowhow en handelsgeheimen overnemen. Daaronder valt ook de opzet van educatieve sessies die ACTE organiseerde. Op papier komt…