Home / Travel management / Opnieuw uitstel van de BTS

Opnieuw uitstel van de BTS

Opnieuw uitstel van de BTS

De Business Travel Show 2021 in Londen is verder uitgesteld, naar de herfst. De situatie rond corona is nog zo onzeker dat ook de geplande data in juni, al doorgeschoven uit februari, niet haalbaar bleken.

De Business Travel Show (met de recente toevoeging ‘Europe’) staat nu geagendeerd voor 30 september en 1 oktober in het ExCel centrum te Londen. Met deze planning gaan de organisatoren ervan uit dat tegen die tijd de pandemie onder controle is en vrij verkeer van mensen weer in redelijke mate mogelijk is. Op 25 februari is er wel een eendaagse online BTS, maar de ‘echte’ show kan pas over zeven maanden plaatsvinden, als er geen nieuw uitstel komt.

De BTS was vóór corona elk jaar een van grootste ter wereld en werd steevast georganiseerd in februari. Vorig jaar ging de show door zoals gepland, op 26 en 27 februari. Corona was toen nog net niet ‘gearriveerd’ in Europa, maar hing wel als een donkere wolk boven de zakenreisbranche. De slechtste scenario’s over het virus kwamen daarna uit: er ontwikkelde zich een pandemie van niet eerder vertoond omvang, die de reissector zeer hard trof.

Hoewel de organisatoren van de BTS  in verklaringen deze week garandeerden dat er in het najaar sprake zal zijn van een show waarbij de deelnemers “opnieuw persoonlijk contact met elkaar kunnen leggen” is het de vraag hoe groot de BTS werkelijk zal zijn. In hoeverre zal de zakenreisbranche zich in de loop van 2021 herstellen en hoeveel standhouders zullen zich vervolgens voor de show melden?

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…