Home / Travel management / Nieuwe functie bij Airbnb voor zakenreizigers

Nieuwe functie bij Airbnb voor zakenreizigers

Nieuwe functie bij Airbnb voor zakenreizigers

Airbnb gaat haar reserveringssysteem aanpassen waardoor travel managers en andere reisboekers bij bedrijven ook reserveringen kunnen maken voor de medewerkers van het bedrijf. Er komt echter geen aparte tool voor (zaken)reisagenten

Tot nu toe moest de persoon die wilde overnachten bij een via Airbnb geboekte particuliere accommodatie deze ook zelf hebben gereserveerd. “Met deze nieuwe functionaliteit komen wij tegemoet aan de wensen van onze klanten,” verklaart Lex Bayer, hoofd betalingen en zakelijke ontwikkeling van Airbnb de nieuwe tool in een verklaring.

Grote bedrijven als Google, net als Airbnb een grote vernieuwer, maken voor hun zakelijke overnachtingen vaak gebruik van de particuliere overnachtingsservice en hebben aangegeven wat ze graag anders zouden willen. Voor een zakelijke boeking bij Airbnb kan nu in een drop-down menu de persoon worden ingevuld voor wie de overnachting is. De travel manager of andere reisboeker binnen het bedrijf kan alle handelingen verrichten die nodig zijn voor de boeking en in een later stadium het reisschema ook aanpassen. Voor de zakenreiziger zelf verandert er verder niets.

Het overgrote deel van de 50.000 bedrijven waarmee Airbnb samenwerkt, kan vanaf heden de nieuwe functionaliteit gebruiken. In de loop van het jaar zal een wereldwijde uitrol van de tool plaatsvinden.

Airbnb is, gerekend naar het aantal kamers, in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste ‘hotelketen’ ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf heeft inmiddels ook de zakelijke markt en ‘managed travel’ aangeboord. Het aantal zakelijke boekingen bij Airbnb is het afgelopen jaar verdriedubbeld, zegt Bayer.

Vorig jaar introduceerde Airbnb Business Travel Ready, waardoor het makkelijker is om accommodaties te vinden die geschikt zijn voor zakenreizigers. De nieuwe booking tool maakt het voor bedrijven en hun werknemers makkelijker om op deze standaard aan te sluiten. Bayer: “We proberen een gezond en duurzaam systeem op te bouwen voor de zakenreiziger. De nieuwe tool maakt het boeken eenvoudiger, terwijl Business Travel Ready het makkelijker maakte om een zakelijke accommodatie bij Airbnb te vinden.”

Airbnb heeft vooralsnog geen aparte tool voor reisagenten. “We realiseren ons dat sommige van onze klanten reisagenten gebruiken voor hun boekingen. Momenteel heb ik niets nieuws te melden, maar ik sluit niet uit dat wij in de toekomst ook voor agenten iets ontwikkelen. Wij zullen dat dan in samenspraak doen met de bedrijven waar wij al mee samenwerken.”

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: omzetverlies 250 mld

IATA: omzetverlies 250 mld

25/03/2020

De luchtvaart koerst door de corona-pandemie af op een omzetverlies van 250 miljard dollar, zo verwacht IATA,. Twee weken geleden raamde de brancheorganisatie de inkomstenderving voor 2020 nog op 113…

Farnborough geannuleerd

Farnborough geannuleerd

24/03/2020

De Farnborough Airshow 2020 gaat niet door in verband met de corona-pandemie. De organisatie zegt ‘met grote spijt’ het evenement, gepland voor 20 tot 24 juli nabij Londen, te hebben…

Corona-akkoord Transavia

Corona-akkoord Transavia

23/03/2020

Het grond- en cabinepersoneel van Transavia heeft ingestemd met het ‘corona-akkoord’ dat vakbond FNV met de directie heeft gesloten. Het personeel had ook weinig keus: Transavia vliegt vanaf heden noodgedwongen…