Home / Travel management / Nieuwe directeur GBTA

Nieuwe directeur GBTA

Nieuwe directeur GBTA

De Global Business Travel Association (GBTA) heeft per 24 februari Suzanne Neufang aangesteld als de nieuwe uitvoerend directeur. Ze volgt Dave Hilfman op, die sinds juli 2020 als interim fungeerde.

GBTA zegt een “uitgebreide en diepgaande” zoektocht te hebben gehouden naar een opvolger voor  zittend topman Scott Solombrino, die in juni 2020 betrokken raakte bij een schandaal en door de associatie werd geschorst. Hoewel eigen onderzoek van GBTA naderhand uitwees dat Solombrino “niets verkeerds” had gedaan, stapte hij zelf op. In een verklaring over de benoeming van de nieuwe topvrouw wordt over de periode Solombrino met geen woord gerept.

De Amerikaanse Suzanne Neufang was sinds 2005 verbonden aan ACTE, de branchegenoot van GBTA die in juli vorig jaar failliet ging als gevolg van de coronacrisis. Drie maanden later nam GBTA de intellectuele eigendommen van ACTE over. Neufang gaat nu leiding geven aan de gecombineerde organisatie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…