Home / Travel management / Nieuw bestuur NATM

Nieuw bestuur NATM

Nieuw bestuur NATM

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft een nieuw bestuur gekozen tijdens haar jaarlijkse, algemene ledenvergadering op 17 april jl. Stefan van Sliedregt (Foot Locker) vervangt Irma Rinkel (Bluewater) als voorzitter.

De functie van NATM-voorzitter wordt altijd ingevuld door een zogeheten Direct Member, iemand die in het dagelijkse leven verantwoordelijk is voor het travel management bij een bedrijf, een non-profit organisatie of de overheid. Stefan van Sliedregt, verantwoordelijk voor Travel & Fleet Management voor Foot Locker Europe B.V., maakte de afgelopen drie jaar al onderdeel uit van het NATM-bestuur. Hij wordt bijgestaan door Erik Tangelder, werkzaam als Head of Visitor Services RAI Amsterdam. Tangelder vervangt penningmeester Marjolein van de Velde-Smeets (ex-BCD Travel). Uit de Allied Members de zich kandidaat hadden gesteld, is Ceyhan Dulkadir gekozen, account manager Amadeus Benelux. Zij neemt de secretaris-rol van Stefan van Sliedregt over.

Het bestuur wordt voor een periode van drie jaar gekozen, met de mogelijkheid tot drie jaar verlenging. De dagelijkse organisatie en belangenbehartiging van de NATM blijft in handen van managing director Odete Pimenta da Silva.

“We kunnen Irma Rinkel niet genoeg bedanken voor haar inzet en toewijding die zij de NATM de afgelopen zes jaar als bestuurslid en voorzitter heeft gegeven,” zegt Pimenta da Silva. “Wij zijn heel blij dat Irma als Direct Member verbonden blijft aan de NATM en dat zij zich bovendien als vrijwilliger heeft aangeboden voor de financiële commissie.”

De NATM spant zich voor de volle honderd procent in om de belangen van haar leden – bedrijven en industriepartners – te blijven vertegenwoordigen, benadrukt Pimenta da Silva. “De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ik denk daarbij aan het veranderende distributielandschap, de recent ingevoerde GDS-toeslag van Air France-KLM, de nieuwe privacywetgeving, de mainport Schiphol die tegen de grenzen van haar capaciteit loopt en de lobby naar de EU. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die een impact hebben op onze leden. De NATM is 46 jaar geleden opgericht als branchevereniging voor travel managers en zakenreisinkopers. De noodzaak om hun belangen te vertegenwoordigen is er meer dan ooit.”

 

 

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…