Home / Travel management / Nieuw bestuur NATM

Nieuw bestuur NATM

Nieuw bestuur NATM

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) eind april, is een nieuw bestuur gekozen. Inge Kuijpers (MSD) werd gekozen tot voorzitter (foto links).

Met ingang van de ALV is de NATM weer teruggaan naar een driekoppig bestuur. Om de continuïteit te waarborgen, bestond de branchevereniging voor travel management tijdelijk uit vijf bestuursleden.

Lydia de Kousemaeker (Fujifilm Europe) is gekozen tot nieuw bestuurslid in de functie van secretaris (foto rechts). Met meer dan 15 jaar ervaring als zakenreisinkoper en tevens 15 jaar lid van de NATM, is zij bereid haar expertise in te zetten voor de branchevereniging.
Inge Kuijpers (MSD) werd gekozen tot voorzitter. De functie van NATM-voorzitter wordt altijd ingevuld door een zogeheten Direct Member, iemand die verantwoordelijk is voor het travel management bij een bedrijf, een non-profit organisatie of de overheid. Kuijpers was afgelopen november al toegetreden tot het NATM-bestuur.
Hetzelfde geldt voor Martin Wijlens van het Zweedse securitybedrijf Safeture AB, het derde bestuurslid (foto linksonder). Hij heeft de rol van penningmeester op zich genomen.

Er werd tijdens de bestuurswisseling ook afscheid genomen van Stefan van Sliedregt (JDE) als voorzitter, Erik Tangelder (RAI) als penningmeester en Ceyhan Dulkadir (Amadeus) als secretaris.

Het bestuur wordt voor een periode van drie jaar gekozen, met de mogelijkheid tot drie jaar verlenging. De dagelijkse organisatie en belangenbehartiging van de NATM blijft in handen van managing director Odete Pimenta da Silva.

Corporate Travel Symposium
Een van de activiteiten waar Pimenta da Silva zich – in samenwerking met haar branchecollega’s – de komende maanden mee zal bezighouden, is de organisatie van het Corporate Travel Symposium. Het evenement heeft als thema ‘Focus op de nieuwe realiteit’ en vindt plaats op 10 november op de Breda University. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen de NATM, CORTAS, de BATM en de Breda University of Applied Sciences (BUas). Vóór de coronapandemie organiseerde iedere vereniging zijn eigen jaarlijkse grote bijeenkomst. Hetzelfde geldt voor BUas, dat traditiegetrouw in juni een zakenreis- en luchtvaartsymposium hield. Maar tijdens de coronapandemie is alles anders, dus besloten de zakenreisverenigingen om één groots gezamenlijk evenement te organiseren. Het wordt een dagvullend programma met inspirerende sprekers, volop interactie en uiteraard ook netwerkmogelijk­heden. De focus op de nieuwe realiteit rondom travel management zal vanuit het perspectief van alle stakeholders aan de orde komen. De reguliere (online) bijeenkomsten van de zakenreisverenigingen blijven wel afzonderlijk plaatsvinden.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vrij reizen in Europa na 1 juli

Vrij reizen in Europa na 1 juli

18/06/2021

Reizen vanuit Nederland naar de meeste andere Europese staten is vanaf 1 juli weer mogelijk, met een digitaal corona-certificaat, dankzij de hoge vaccinatiegraad en gratis coronatesten. Dit heeft de regering…

Deal GBT en IAG verlengd

Deal GBT en IAG verlengd

18/06/2021

American Express Global Business Travel (GBT) heeft haar overeenkomst over distributie met BA en Iberia, beide lid van IAG, verlengd. De drie partners werken nauw samen op het gebied van…

KLM Open weer Dutch Open

KLM Open weer Dutch Open

17/06/2021

KLM heeft zich na 17 jaar teruggetrokken als hoofdsponsor en naamgever van het jaarlijkse golftoernooi in Nederland, dat in september daarom wordt gehouden onder de oude naam: Dutch Open. KLM…

Ook magazine AA verdwijnt

Ook magazine AA verdwijnt

16/06/2021

Het inflight magazine van American Airlines (AA) stopt, als gevolg van de toenemende invloed van mobiele technologie en de voordelen van een omnichannel-aanpak. De pandemie gaf de genadeklap vanwege mogelijk…

Lufthansa verkoopt AirPlus

Lufthansa verkoopt AirPlus

16/06/2021

Lufthansa wil de betaalkaart voor zakenreizen, AirPlus, verkopen. Hetzelfde geldt voor de grondafhandeling, terwijl de divisie onderhoud deels in de aanbieding gaat. Het Duitse bedrijf hoopt zo zijn financiën weer…