Home / Travel management / NATM zet vol in op virtuele events

NATM zet vol in op virtuele events

NATM zet vol in op virtuele events

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) laat zich niet afschrikken door de beperkingen die gelden om elkaar fysiek te ontmoeten sinds de coronacrisis. Afgelopen week werden er zelfs drie virtuele events georganiseerd door de belangenvereniging voor travel managers en zakenreisinkopers.

“Totdat fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, zullen wij online sessies organiseren om travel managers met elkaar en met industriepartners te verbinden, en om relevante content te delen,” zegt NATM-directeur Odete Pimenta da Silva. “Iedere twee weken is er een educatieve online-sessie. Onderwerpen die tot nu toe aan de orde zijn geweest omvatten de mentale gezondheid van zakenreizigers die vanuit huis moeten werken, travel risk management in crisistijd, de functie van data en het bedrijfsbelang versus het reizigersrisico als zakelijk reizen weer opstart. Daarnaast zijn we deze week ook begonnen met ‘Virtual Online InnerCircle Sessions’, waarbij telkens een andere tak van de zakenreisbranche centraal staat. De aftrap was met de hotelindustrie, donderdag 7 mei staat de luchtvaartsector op de agenda. Ten slotte continueren wij de wekelijkse bijpraatsessies voor en met uitsluitend travel managers en travel buyers. Normaliter begint elke ledenbijeenkomst met zo’n sessie en sinds de coronacrisis zetten we dat online voort. Zeker in deze tijd is de behoefte om ervaringen uit te wisselen groot. Vanwege de uitzonderlijke situatie waarin de wereld zich bevindt, kunnen ook travel managers die geen lid zijn van de NATM zich aanmelden voor de educatieve online-sessies.”

Gastspreker van de derde educatieve online-sessie deze week was Simon Carmouche, Director Product Management van PredictX. Hij benadrukt het belang voor travel managers om juist in deze tijd snel over data te kunnen beschikken. “In de eerste fase van de coronacrisis was iedereen reactief bezig met Duty of Care,” zegt Carmouche. “De bedrijven die beschikking hadden over actuele, bijna realtime data hadden een voorsprong met het nemen van beslissingen. Niet in de laatste plaats om te bepalen wanneer zij medewerkers terug naar huis moesten halen. Maar ook om zicht te krijgen en te houden op actieve boekingen en annuleringen.”

Tussen januari en maart is het aantal nieuwe boekingen van vliegtickets wereldwijd met 92 procent gezakt, zegt Carmouche. “Terwijl anders een stijging van zo’n 20 procent heel gebruikelijk is in die periode. Sinds maart moeten de airlines meer uitbetalen aan refunds dan dat er geld binnenkomt.”

Travel managers moeten zich goed voorbereiden op de periode waarin reisrestricties geleidelijk worden opgegeven, geeft Carmouche aan. “Er is een nieuwe werkelijkheid na deze pandemie, ook voor travel management. Travel managers moeten de balans opmaken en inventariseren hoeveel ongebruikte tickets er zijn en of deze alsnog kunnen worden benut. Welke vluchtschema’s worden nog uitgevoerd en welke hotels zijn open? Wat is het nieuwe reisbudget en hoe wordt dat aangewend? Is het wel echt noodzakelijk om te reizen of zijn er alternatieven? Maar het belangrijkste zijn data om het risicomanagement van business travel te bepalen; voor, tijdens en na de zakenreis.”

De komende online-events van de NATM zijn op:

7 mei 2020:            InnerCircle Session airlines
12 mei 2020:          Recommended update to travel policy post-COVID-19
14 mei 2020:          InnerCircle Session TMC & GDS
20 mei 2020:         InnerCircle Session  groundtransport (train, car rental & taxi)

26 mei 2020:         The new ISO Travel Risk Management standard and the impact on the traveller in the future
28 mei 2020:         InnerCircle Session technology

(InnerCircle Sessions zijn uitsluitend voor NATM-leden)

Aanmelden kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar secretariaat@natm.nl en aan te geven voor welke sessie je interesse hebt.

Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid zal in juni 2020 de eerstvolgende reguliere bijeenkomst worden gehouden of er worden opnieuw online events ingepland.

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Istanbul grootste hub in 2020

Istanbul grootste hub in 2020

19/01/2021

Istanbul Airport was in 2020 de grootste hub van Europa, gemeten in passagiersaantallen. Of beter gezegd: de Turkse luchthaven slonk het minst van allemaal: min 55 procent. Gemiddeld kromp de…

Vaccinatiecampagne Emirates 

Vaccinatiecampagne Emirates 

18/01/2021

Emirates is maandag begonnen met het vaccineren van het eigen personeel, in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten. Inentingen in de Verenigde Arabische Emiraten gingen in december van start. Bij Emirates wordt…

Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…