Home / Travel management / NATM reikt award uit aan Schneider Electric

NATM reikt award uit aan Schneider Electric

NATM reikt award uit aan Schneider Electric

Tijdens de ledenbijeenkomst op dinsdag 22 november heeft de Nederlandse Associatie van Travel Management (NATM) voor de eerste keer de ‘Sustainable Business Travel Award’ uitgereikt aan Daniëlle Meijer van Schneider Electric. Zij werd door de NATM onderscheiden voor haar bijdrage aan het opzetten van een duurzaam zakenreisbeleid.

De jury beargumenteerde haar keuze als volgt: “Daniëlle Meijer is erin geslaagd om een duurzaam zakenreisbeleid concreet en praktisch te implementeren. Zakelijke reizen worden kritisch bekeken, maar met respect voor de reiziger en het doel van de reis. De medewerkers bij Schneider Electric, die veelvuldig reizen, ervaren het beleid als natuurlijk en passend bij de duurzame organisatie, die Schneider Electric nastreeft te zijn. Ons inziens zoals het hoort te zijn in termen van veiligheid, kostenbewustzijn én klimaatbewustzijn. De werkgever en de werknemer hebben daar een gezamenlijke verantwoordelijkheid in. Daniëlle’s persoonlijkheid straalt ambitie en daadkracht uit.”

Daniëlle Meijer van Schneider Electric reageerde verheugd op de prijs : “Super dat wij deze prijs hebben gewonnen. Voor ons was dit een logisch vervolg op het ambitieuze duurzaamheidsbeleid van Schneider Electric in het algemeen. Ik hoop dat dit ook andere travel managers kan inspireren duurzaamheid mee te nemen in hun dagelijkse werk en reisbeleid.”

Het doel van deze award is om duurzaamheid onder de aandacht brengen en te stimuleren bij travel managers, maar ook bij het senior management van in Nederland gevestigde ondernemingen en organisaties.

“Wij spannen ons als de Nederlandse Associatie van Travel Management in om duurzaamheid, als onderdeel van Duty of Care, hoger op de agenda te krijgen bij travel managers en het management,” zegt Odete Pimenta da Silva, managing director van de NATM. “Veranderingen worden het meest succesvol gedragen wanneer interne ambassadeurs dit uitdragen met support vanuit het management. Dit geldt ook zeker voor duurzaamheid. Wij zijn ervan overtuigd dat de Sustainable Business Travel Award een positieve bijdrage kan leveren om dit onderwerp intern bespreekbaar te maken en breder gedragen te krijgen. Laten zien wat je doet als travel manager en qua kennis aan toegevoegde waarde kunt leveren op gebied van een duurzaam zakenreisbeleid, waardoor de CO2-uitstoot wordt gereduceerd, stimuleert Daniëlle’s vakgenoten hopelijk ook om een volgende stap naar een duurzaam reisbeleid in te zetten. Duurzaam zakelijk reizen zou immers onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen moeten zijn.”

De genomineerden: Schneider Electric, ABN-AMRO en DSM
De jury had drie genomineerden geselecteerd en die aan de zaal ter stemming voorgelegd. Het jury-oordeel telde voor 50 procent mee, de andere 50 procent lag bij aanwezige NATM-leden in de zaal.

Bij de genomineerden werd de volgende motivatie gegeven:

Schneider Electric: Daniëlle Meijer, executive assistant to VP Global Field Services
In lijn met het algemene duurzaamheidsbeleid bij Schneider Electric heeft Daniëlle Meijer een strak duurzaam zakenreisbeleid geïmplementeerd: duurzaam, kosteneffectief en veilig. Videoconferencing is altijd de eerste optie. Reizen moeten van tevoren worden gemotiveerd en goedgekeurd. Bij goedkeuring is de trein de eerste optie in België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg of de auto, als er meer mensen samen reizen en de afstand te berijden is. De veiligheid van de medewerker staat centraal bij de keuze van reis en verblijf.

DSM : Daan Bieleveld, global mobility manager
Daan Bieleveld is actief om de milieu-impact van zakenreizen te verlagen door alle leveranciers te toetsen aan duurzame inkoopcriteria. Zo is hij tot een lijst van preferred suppliers gekomen. Daarnaast werkt hij aan een keuzematrix voor elke internationale reis: welke impact op tijd, budget en milieu hebben de verschillende reisopties. Liefst zou hij hiervoor een app ontwikkelen samen met andere grotere organisaties. Daan is een opgewekt persoon met veel positieve energie, die hij weet te richten op de juiste innovaties.

ABN AMRO: Kim van Beek, global travel manager
Kim van Beek is in haar focus area de sturende kracht geweest in het uitdragen van de duurzame bedrijfsvoering van ABN AMRO op het gebied van Travel. Met haar steun en overtuiging is ABN AMRO toegetreden tot het KLM Biofuel-programma en heeft de organisatie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door te investeren in de ontwikkeling van de markt voor sustainable biofuel. Hiermee wordt concreet bijgedragen aan het terugdringen van de CO2-emissies op de reizen van ABN AMRO binnen de luchtvaartsector.

Over de Sustainable Business Travel Award
Het doel van deze award is om Sustainability onder de aandacht brengen van en te stimuleren bij travel managers in Nederland en is een partnership tussen NATM en Climate Neutral Group, waarbij beide partijen hun beschikbare kennis en kanalen op het gebied van respectievelijk travel management en duurzaamheid inzetten. Aangezien er nog veel te winnen valt op het gebied van duurzaam zakenreizen en ook kleine stappen bijdragen is er bewust voor gekozen om geen absolute, maar relatieve criteria te hanteren. Op deze manier wordt de duurzame inspanning van een travel manager persoonlijk beloond. De criteria zaten op het inhoudelijke vlak van het zakenreisbeleid (Planet, People en Profit) en het persoonlijke vlak van de travel manager (impact, daadkracht, visie en ambitie). De jury bestond uit Odete Pimenta da Silva (MD-NATM/voorzitter jury), Interface (Direct Member), Climate Neutral Group (Allied Member) en Manuschka Hundepool van Zakenreis Magazine (mediapartner NATM). Meer informatie over de Award vindt u hier.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ZAKENREIS stopt in 2022

ZAKENREIS stopt in 2022

31/12/2021

In april 1999 schreef mijn vader Kees Hundepool (92), die in 1967 Zakenreis lanceerde, zijn laatste voorwoord. Een maand later ik mijn eerste. Nu, ruim 27 jaar nadat ik in…

TMC Special 2022 – Uniglobe

TMC Special 2022 – Uniglobe

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – STI

TMC Special 2022 – STI

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – CWT

TMC Special 2022 – CWT

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….