Home / Travel management / NATM Actueel: RE Invent Business Travel

NATM Actueel: RE Invent Business Travel

NATM Actueel: RE Invent Business Travel

De zakenreisconferentie ‘RE’, op 21 september in B-Buildings in Amsterdam, staat in het teken van het ‘her’-uitvinden van zakelijk reizen. Met keynote speakers Jos Nijhuis (Schiphol), Pieter Elbers (KLM) en Dean Forbes (CoreHR), (inter)nationale panelleden onder wie Scott Torrey (Concur), maar ook met interessante breakout-sessies en volop netwerkmogelijkheden, belooft ‘RE’ hét zakenreis­evenement van het jaar te worden.

Waarom moeten de zakenreisbranche en in het bijzonder travel managers zichzelf heruitvinden? “Omdat stilzitten geen optie is,” zegt Odete Pimenta da Silva, sinds juni 2014 managing director van de NATM. “Als de omgeving waarin je opereert verandert, zul je moeten meebewegen of je verliest terrein. Je kunt je ogen niet sluiten voor de impact van met name de technologische ontwikkelingen. Dat geldt zowel voor aanbieders van zakenreisproducten en -diensten als voor de travel manager of andere verantwoordelijken voor het zakelijk reizen binnen een bedrijf.”
De nieuwe generatie zakenreizigers, zegt Pimenta da Silva, heeft wensen en verwachtingen die je niet zomaar naast je neer kunt leggen: keuzevrijheid en controle over het reisproces, de behoefte aan technologische ondersteuning en de zekerheid van duty of care. “Daarom is het interessant voor reisaanbieders en travel managers om te luisteren naar het adagium van Dean Forbes, voormalig CEO van KDS en gast­spreker op ‘RE’: ‘Vergeet gisteren en blijf niet hangen in de complexiteit van oude problemen. Kijk met onbevangen blik naar de toekomst en vraag je af hoe de zakenreisbranche er idealiter uit zou moeten zien.’ Zo’n opstelling is ook naar mijn idee de sleutel tot het vinden van oplossingen.”

Conferentie met een gouden randje
Pimenta da Silva heeft op het gebied van travel manage­ment ruim 12 jaar ervaring, die zij opdeed in de periode dat zij op het hoofdkantoor van Sanoma als HR Business Partner ook verantwoordelijk was voor zakenreizen. “Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je te blijven ontwikkelen en ideeën uit te wisse­len met collega-vakgenoten en professionals uit de reisbranche. Een travel manager is vaak een een­pitter binnen het bedrijf. Dat impliceert dat het moeilijk is om binnen de eigen organisatie een klankbord te vinden. Stel dat je bezig bent met een tenderprocedure voor een nieuwe zakenreisagent. Op basis van een RFP (request for proposal – red.) kun je op papier partijen vergelijken, bepalen welke dienstverlener het beste bij jouw bedrijf past en tegen welke voorwaarden. Maar het is ook prettig om aan collega’s te vragen wat hun ervaringen zijn én de industriepartners, onze allied members, beter te leren kennen. Bij de keuze voor een zakelijke partner wil je zo breed mogelijk geïnformeerd zijn. Je wilt immers investeren in een relatie voor de langere termijn – de kosten en het proces om continu te wisselen van zakelijke partner zijn gewoon te hoog.”

De NATM speelt op deze behoeften in door het orga­niseren van educatieve sessies en netwerkbijeenkomsten, vijf keer per jaar. Nieuw is de NATM Academy, die deze maand van start gaat. Maar hoogtepunt van dit jaar is natuurlijk de zakenreisconferentie ‘RE’, waarvan Zakenreis de exclusieve mediapartner is. Een conferentie met een gouden randje, want beide partijen hebben een feestje te vieren: de NATM werd 45 jaar geleden opgericht en Zakenreis bestaat 50 jaar.

Wanneer?    Donderdag 21 september 2017
Waar?              B-Buildings Event Space, Johan Huizingalaan 763a – 1066 VN Amsterdam
Dresscode?    Geen – kom zoals je wilt

Op het conferentieprogramma staan onder meer:
RE-Think:          Hoe staat het topmanagement (de C-Suite) tegenover travel management?
RE-Program:   Hoe ziet het ideale travel management programma eruit?
RE-Invent:        Wat zijn de meest recente initiatieven van business travel start-ups?
RE-Design:       Hoe kun je reizigersgedrag beïnvloeden, op basis van neurowetenschap?
RE-Fly:              Wat kunnen we verwachten van de digitale airline van de toekomst?
RE-Port:            En van de digitale luchthaven?
RE-Late:            Netwerken

“Het is een programma vol met interessante sprekers en sessies,” zegt Pimenta da Silva. “Het enige wat wij vragen aan de deelnemers is om met een open mind naar de conferentie te komen en zich te laten inspireren. Ofwel: RE-sistance is futile.

Heeft u zich nog niet geregistreerd voor RE? Inschrijven kan nog, klik hier

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ZAKENREIS stopt in 2022

ZAKENREIS stopt in 2022

31/12/2021

In april 1999 schreef mijn vader Kees Hundepool (92), die in 1967 Zakenreis lanceerde, zijn laatste voorwoord. Een maand later ik mijn eerste. Nu, ruim 27 jaar nadat ik in…

TMC Special 2022 – Uniglobe

TMC Special 2022 – Uniglobe

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – STI

TMC Special 2022 – STI

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – CWT

TMC Special 2022 – CWT

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….