Home / Travel management / Meeste zakenreizigers tevreden

Meeste zakenreizigers tevreden

Meeste zakenreizigers tevreden

De meeste zakelijke reizigers zijn tevreden over de reizen die zij voor hun werk maken. Dit blijkt uit het GBTA Business Traveler Sentiment Index Global Report, in samenwerking met American Express. Het onderzoek richt zich op hoe zakenreizigers hun reis ervaren en hoe deze gevoelens hun reisgedrag beïnvloeden.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan driekwart (77 procent) van de zakelijke reizigers zegt dat ze met hun zakenreizen in staat zijn hun vooraf gestelde doelen te behalen. Degenen met onprettige reiservaringen geven aan dat de volgende punten verbeterd kunnen worden: betere Wi Fi-toegang (46 procent), duidelijkere doelstellingen (42 procent), meer tijd met klanten (40 procent) en een hoger budget om de reis uit te breiden (37 procent).

Meer dan de helft van de respondenten (51 procent) geeft aan dat zij tijdens een vlucht liever iets anders doen dan werken. Vooral Japanners (61 procent), Australiërs (60 procent) en babyboomers zijn deze mening toegedaan. De reizigers die wel willen werken tijdens een vlucht storen zich aan een gebrek aan stroompunten (72 procent). Ook vinden de doorwerkers de maatvoering van de zitplaats onvoldoende (68 procent) en ook vindt een ruime meerderheid (67 procent) het opklaptafeltje te klein. USB-aansluitingen worden gemist door 65 procent van de werkende reizigers.

“Zakenreizen zijn een motor voor allerlei andere branches, het is daarom belangrijk dat bedrijven hun reizigers duidelijke doelen stellen en middelen ter beschikking stellen om van de reis een succes te maken,” zegt algemeen directeur en COO van GBTA Michael W. McCormick. “In een tijdperk van consolidatie en recordwinsten van reisleveranciers, is het vanzelfsprekend om ook te investeren in de klantervaring. Innovatieve nieuwe producten kunnen leiden tot een hogere productiviteit voor zakenreizigers, waardoor ook de branche verder kan groeien.”

Deeleconomie
Het onderzoek heeft ook het reisbeleid van grote ondernemingen onder de loep genomen. Wat opvalt is dat reisopties van de deeleconomie nog niet breed worden benut. Transfer oplossingen zoals Uber zijn bij 44 procent van de bedrijven opgenomen in het reisbeleid, het delen van een woning (Airbnb) een stuk minder: 28 procent. De diensten hebben echter nog een grote onbekendheid bij zakenreizigers meer dan twintig procent van de reizigers is er niet zeker van dat deze opties door de werkgever zijn toegestaan. Ook zijn er geografische verschillen. Ook blijken jongere zakenreizigers eerder geneigd van deze opties gebruik te maken dan de oudere generatie.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
APG is GSA Kenya Airways

APG is GSA Kenya Airways

18/09/2020

APG is de nieuwe GSA voor Kenya Airways in Europa. Dit hebben de twee partijen vrijdag bekendgemaakt. De Keniaanse carrier hervatte onlangs de vluchten naar Amsterdam, maar door corona is…

Obligaties Delta: 9 mld dollar

Obligaties Delta: 9 mld dollar

18/09/2020

Delta Air Lines heeft deze week negen miljard dollar (7,5 miljard euro) opgehaald door obligaties uit te schrijven, met het eigen frequent flyer programma als onderpand. De partner van Air…

Reisbranche wil testprotocol

Reisbranche wil testprotocol

18/09/2020

25 brancheorganisaties uit de reiswereld, zowel voor lucht-, spoor-, en wegverkeer, hebben vrijdag de Europese Commissie gevraagd om een gezamenlijk testprotocol in de EU en het opheffen van de quarantaineplicht….

KLM strenger met mondkapje

KLM strenger met mondkapje

17/09/2020

KLM voert vanaf 21 september de corona-regels aan boord op. Wie dan om medische redenen zonder mondkapje wil boarden moet een doktersverklaring én een recente negatieve test laten zien. Ook…

BA in ‘onmogelijke situatie’

BA in ‘onmogelijke situatie’

16/09/2020

British Airways bevindt zich momenteel in een ‘onmogelijke situatie,’ heeft CEO Alex Cruz woensdag gezegd tijdens een video-sessie met het Britse parlement. Hij verwacht een krimp van het personeelsbestand bij…