Home / Travel management / Veel inkopers van zakenreizen kijken niet naar duurzaamheid

Veel inkopers van zakenreizen kijken niet naar duurzaamheid

Veel inkopers van zakenreizen kijken niet naar duurzaamheid

Bij zestig procent van de inkopers van zakenreizen in Europa maken ‘ethische’ aspecten, zoals duurzaamheid, momenteel geen onderdeel uit van hun programma’s. Dit blijkt uit een survey die de Business Travel Show heeft gehouden. De meeste inkopers zeggen niettemin dat onder zakenreizigers zelf een sterke drive is naar meer duurzaamheid.

Veertig procent van de ondervraagde inkopers is wel bezig met duurzaamheid. Zo proberen ze reizen die niet strikt noodzakelijk zijn te beperken en sturen ze aan op meer vervoer per trein in plaats van per vliegtuig.

In totaal is zeventien procent van de inkopers ook daadwerkelijk bezig met het compenseren (offset) van de CO2 uitstoot van vluchten. Dit getal ligt veel hoger dan via de compensatieprogramma’s van airlines. Aan het programma van KLM, CO2ZERO, doet vrijwel niemand mee (minder dan één procent van alle passagiers).

De Business Travel Show wordt gehouden in Londen op 26 en 27 februari aanstaande. Duurzaamheid zal een belangrijk thema zijn.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…