Home / Travel management / Live BTS in Londen op komst

Live BTS in Londen op komst

Live BTS in Londen op komst

De jaarlijkse Business Travel Show Europe, die op de agenda staat voor 30 september en 1 oktober, gaat vrijwel zeker door – niet online, maar weer live in Londen.

De BTS wordt sinds jaar en dag in februari gehouden. In 2020 ging het evenement nog net door, maar wierp de pandemie al haar donkere schaduwen vooruit. Het ergste scenario voor de crisis kwam daarna vanaf maart 2020 uit.

De geplande show in februari 2021 kon niet doorgaan en ook juni als nieuwe maand kwam te vroeg. Maar eind september/ begin oktober is nu wel haalbaar. De meeste landen van de Europese Unie, evenals Groot-Brittannië, hebben de afgelopen maanden een hoge vaccinatiegraad bereikt, waardoor veel mensen kunnen weer veilig op reis kunnen.

David Meyer, de executive director van de BTN Group, waar de BTS onder ressorteert, zegt in een verklaring: “Het moge zo lijken dat sinds maart 2020 de hele reissector stilligt, maar voor travel managers is het omgekeerde het geval. Wetgeving, advies, regels: alles veranderde elke dag. Travel managers moesten daarom tien keer zo hard werken om zakenreizigers en andere stakeholders op de hoogte te houden. Hun rol is ook veranderd: van het begeleiden van reizen en reizigers naar repatriëring, restitutie en het verminderen van risico’s om maar enkele elementen te noemen.”

Behalve alle aspecten rond de pandemie zal ook de Brexit nog veel aandacht trekken op de BTS. Hoewel het Verenigd Koninkrijk tijdens de laatste show in februari 2020 al uit de EU was gestapt (net, per 31 januari) moest de echte impact nog komen en die is op de aanstaande BTS, na anderhalf jaar, wel goed in te schatten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…