Home / Travel management / Inkopers en boekers hekelen woud aan toeslagen

Inkopers en boekers hekelen woud aan toeslagen

Inkopers en boekers hekelen woud aan toeslagen

Inkopers en boekers van zakenreizen ervaren het woud aan toeslagen van airlines als een doorn in het oog. Dat blijkt uit onderzoek van VCK Travel, onder bijna 150 middelgrote bedrijven, dat sinds oktober loopt.

De uitkomsten van het hele onderzoek worden in januari gepubliceerd, maar VCK zette alvast wat opvallende uitkomsten op een rij. Het terugbrengen van kosten, waaronder reiskosten, is bij bijna zeven op de tien ondervraagde bedrijven nog steeds een belangrijk speerpunt. “Tegelijkertijd blijkt dat er op operationeel gebied veel organisaties onvoldoende controle hebben op het beheersen van kosten,” aldus VCK. “Hierdoor worden in veel gevallen de kosten van de reiziger hoger dan noodzakelijk.”

Dat geldt volgens VCK Travel ook voor de kosten van reizen. “Wat hier niet in positieve zin aan bijdraagt, is de prijsstelling van de luchtvaartmaatschappijen.” Meer dan zes op de tien bedrijven geeft aan onduidelijkheden te ervaren in de prijzen van tickets, dat komt door het woud aan toeslagen, ancillary fees, wijzigingskosten enzovoort. “En de opkomst van steeds weer nieuwe toeslagen, zoals de DCC-toeslag van Lufthansa van 16 euro, lijkt volgens de deelnemers de onduidelijkheid eerder te vergroten dan te verkleinen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…