Home / Travel management / Inkopers en boekers hekelen woud aan toeslagen

Inkopers en boekers hekelen woud aan toeslagen

Inkopers en boekers hekelen woud aan toeslagen

Inkopers en boekers van zakenreizen ervaren het woud aan toeslagen van airlines als een doorn in het oog. Dat blijkt uit onderzoek van VCK Travel, onder bijna 150 middelgrote bedrijven, dat sinds oktober loopt.

De uitkomsten van het hele onderzoek worden in januari gepubliceerd, maar VCK zette alvast wat opvallende uitkomsten op een rij. Het terugbrengen van kosten, waaronder reiskosten, is bij bijna zeven op de tien ondervraagde bedrijven nog steeds een belangrijk speerpunt. “Tegelijkertijd blijkt dat er op operationeel gebied veel organisaties onvoldoende controle hebben op het beheersen van kosten,” aldus VCK. “Hierdoor worden in veel gevallen de kosten van de reiziger hoger dan noodzakelijk.”

Dat geldt volgens VCK Travel ook voor de kosten van reizen. “Wat hier niet in positieve zin aan bijdraagt, is de prijsstelling van de luchtvaartmaatschappijen.” Meer dan zes op de tien bedrijven geeft aan onduidelijkheden te ervaren in de prijzen van tickets, dat komt door het woud aan toeslagen, ancillary fees, wijzigingskosten enzovoort. “En de opkomst van steeds weer nieuwe toeslagen, zoals de DCC-toeslag van Lufthansa van 16 euro, lijkt volgens de deelnemers de onduidelijkheid eerder te vergroten dan te verkleinen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…