Home / Travel management / Hybride werken blijft bestaan

Hybride werken blijft bestaan

Hybride werken blijft bestaan

Deels werken vanuit huis blijft ook na de crisis bestaan, ten koste van zakelijk reizen. Dit meldt mobiliteitsplatform Zo Werkt Het woensdag, op basis van onderzoek. Zowel werkgevers als werknemers denken dat er een hybride agenda thuis/kantoor zal komen.

“Slechts 13 procent van de beursgenoteerde bedrijven in Nederland verwacht dat hun personeel tegen eind 2021 terugkeert naar een vijfdaagse werkweek op kantoor,” zegt het platform, dat zich baseert op recente onderzoeken van onder meer Nyenrode Business Universiteit en Microsoft.

Andere genoemde cijfers zijn: “Van alle thuiswerkers wil 97 procent ook als de kantoordeuren weer wijd open staan vanuit huis kunnen blijven werken,” en: “Van de ondervraagde medewerkers in Nederland wil 67 procent flexibel thuiswerken.”

Regio’s
Zo Werkt Het is een initiatief van de zogenoemde mobiliteitsregio’s: samenwerkingsverbanden van vervoersbedrijven in Nederland. Het overkoepelend platform richt zich vooral op het MKB en wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Zo Werkt Het kwam eind 2019 tot stand, vlak voordat corona wereldwijd een groot deel van het reisverkeer platlegde.

De pandemie heeft het thuiswerken in een stroomversnelling gebracht en hoewel veel werk vereist om fysiek aanwezig te zijn op kantoor of de productielocatie, zijn er ook menige functies die evengoed vanuit huis kunnen worden uitgeoefend. “Hybride werken is de toekomst. Steeds meer werkgevers én werknemers zien de voordelen in, waaronder minder CO2-uitstoot, flexibiliteit, hogere productiviteit, minder reistijd én meer ontspannen, buiten de spits, reizen,” schrijft het platform.

Van 14 tot en met 18 juni organiseert Zo Werkt Het in samenwerking met I&W de Hybride Challenge Week, waarin werkgevers én werknemers per dag worden “meegenomen” in de nieuwe manier van werken.

Foto’s © Zo Werkt Het

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Zaventem: vier nieuwe routes

Zaventem: vier nieuwe routes

28/11/2021

Vanaf Brussels Airport (Zaventem) zijn dit winterseizoen 130 bestemmingen beschikbaar, aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om een aangepast aanbod zegt de Belgische luchthaven, ‘waarbij uiteraard nog steeds rekening wordt…

Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…