Home / Travel management / HRG: zakelijke reiswereld zal veranderen in 2017 en daarna

HRG: zakelijke reiswereld zal veranderen in 2017 en daarna

HRG: zakelijke reiswereld zal veranderen in 2017 en daarna

In 2017 zullen er mogelijke verschuivingen optreden in de zakelijke reiswereld als gevolg van het beleid van de Amerikaanse president Trump en door Brexit. Dit verwacht HRG Netherlands.

Maar die veranderingen kunnen nog wel even duren, zegt HRG, onderdeel van de Britse Hogg Robinson Group (HRG). “Wij merken nog weinig van de aanstaande Brexit,” zegt algemeen directeur Auke van de Bos van HRG in een verklaring. “Londen staat bij ons al jaren op plek één van de top tien bestemmingen en dat is ook in 2016 na de aankondiging van de Brexit niet veranderd.”

HRG zegt in 2016 vier procent meer zakelijke tickets naar Londen te hebben verkocht dan in 2015. “Over de implicaties van de Brexit hebben we ook nog geen vragen van onze klanten gekregen. Het is echter moeilijk te voorspellen welke impact de Brexit op lange termijn op zakelijk reizen zal hebben,” aldus Van de Bos.

De Global Business Travel Association (GBTA) gaf in 2016 aan dat de onzekerheid onder reizende bedrijven toeneemt terwijl de Brexit-onderhandelingen, over het traject dat het Verenigd Koninkrijk (UK) zal volgen om de Europese Unie verlaten, op gang komen. Als een zelfstandig UK een keer een feit is, zal ook pas duidelijk worden welke implicaties het zal hebben voor de reiswereld. “De onzekerheden voor zakenreizigers zouden wel eens op kunnen lopen als de tarieven voor vluchten stijgen, doordat open sky agreements komen te vervallen, mobile roaming kosten voor reizigers toenemen of de UK de visumeisen verscherpt,” zegt Van de Bos.

“Een trend die wij heel duidelijk zien en waarvan wij ook verwachten dat die zich in 2017 voortzet is dat klanten steeds veeleisender worden als het gaat om het gebruik van Online Booking Tools (OBT’s) en technologische oplossingen in het algemeen.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…