Home / Travel management / HRG: zakelijke reiswereld zal veranderen in 2017 en daarna

HRG: zakelijke reiswereld zal veranderen in 2017 en daarna

HRG: zakelijke reiswereld zal veranderen in 2017 en daarna

In 2017 zullen er mogelijke verschuivingen optreden in de zakelijke reiswereld als gevolg van het beleid van de Amerikaanse president Trump en door Brexit. Dit verwacht HRG Netherlands.

Maar die veranderingen kunnen nog wel even duren, zegt HRG, onderdeel van de Britse Hogg Robinson Group (HRG). “Wij merken nog weinig van de aanstaande Brexit,” zegt algemeen directeur Auke van de Bos van HRG in een verklaring. “Londen staat bij ons al jaren op plek één van de top tien bestemmingen en dat is ook in 2016 na de aankondiging van de Brexit niet veranderd.”

HRG zegt in 2016 vier procent meer zakelijke tickets naar Londen te hebben verkocht dan in 2015. “Over de implicaties van de Brexit hebben we ook nog geen vragen van onze klanten gekregen. Het is echter moeilijk te voorspellen welke impact de Brexit op lange termijn op zakelijk reizen zal hebben,” aldus Van de Bos.

De Global Business Travel Association (GBTA) gaf in 2016 aan dat de onzekerheid onder reizende bedrijven toeneemt terwijl de Brexit-onderhandelingen, over het traject dat het Verenigd Koninkrijk (UK) zal volgen om de Europese Unie verlaten, op gang komen. Als een zelfstandig UK een keer een feit is, zal ook pas duidelijk worden welke implicaties het zal hebben voor de reiswereld. “De onzekerheden voor zakenreizigers zouden wel eens op kunnen lopen als de tarieven voor vluchten stijgen, doordat open sky agreements komen te vervallen, mobile roaming kosten voor reizigers toenemen of de UK de visumeisen verscherpt,” zegt Van de Bos.

“Een trend die wij heel duidelijk zien en waarvan wij ook verwachten dat die zich in 2017 voortzet is dat klanten steeds veeleisender worden als het gaat om het gebruik van Online Booking Tools (OBT’s) en technologische oplossingen in het algemeen.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…