Home / Travel management / GBTA: zakenreizen zijn overal tot stilstand gekomen

GBTA: zakenreizen zijn overal tot stilstand gekomen

GBTA: zakenreizen zijn overal tot stilstand gekomen

Zakenreizen zijn volgens GBTA wereldwijd vrijwel tot stilstand gekomen als gevolg van corona. De organisatie vroeg haar leden in een poll naar de stand van zaken en hieruit blijkt dat 98 procent van alle internationale en 92 procent van de binnenlandse reizen zijn geannuleerd of uitgesteld.

“Door de spreiding van corona, met quarantaine en andere restricties in veel landen als gevolg, wekt het geen verbazing dat de wereld van zakenreizen tot stilstand zijn gekomen,” zegt Scott Solombrino (foto links), de CEO van GBTA (Global Business Travel Association.)

“De gevolgen van het virus voor de volksgezondheid en de economie zijn enorm. Wij verwelkomen de interventies van regeringen en de financiële hulp om de mondiale crisis te bezweren,” aldus Solombrino, die dezer dagen vergadert per videoverbinding.

Survey
De survey die GBTA hield onder haar leden komt tot de volgende cijfers over de terugloop (geannuleerde of uitgestelde reizen):
– Europa: 97 procent;
– Verenigde Staten: 94 procent;
– Canada: 95 procent;
– China: 99 procent;
– andere Aziatische landen en de Pacific: 98 procent;
– Midden Oosten en Afrika: 98 procent;
– Latijns-America: 97 procent.

Herstel
GBTA heeft ook gevraagd naar de verwachtingen over herstel van de markt als het corona-virus een keer onder bedwang is. Het grootste deel van de leden (66 procent) verwacht dat zakenreizen weer op gang zullen komen. CEO Solombrino leidt hieruit af dat reizigers ‘gretig’ zijn om ‘back on the road’ te geraken.

“Dit is een gunstig teken voor business travel. Als deze pandemie eenmaal is verslagen kan de zakenreisbranche terugkeren als een economische drijfveer van de mondiale economie,” aldus Solombrino.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Laatste dag van VVR bij KLM

Laatste dag van VVR bij KLM

12/07/2020

Zondag 12 juli is de laatste dag dat KLM’ers zich kunnen inschrijven voor de VRR, de vrijwillige vertrekregeling. Daarna bepaalt KLM zelf wie er weg moet. Dit najaar volgt een…

Meeste subsidie voor KLM

Meeste subsidie voor KLM

10/07/2020

Sinds april heeft KLM van alle Nederlandse bedrijven de meeste subsidie voor de loonkosten ontvangen: ruim 330 miljoen euro. Dit blijkt uit het zogeheten Register NOW dat het UWV vrijdagavond…

Overleeft GBTA de crisis wél?

Overleeft GBTA de crisis wél?

10/07/2020

GBTA heeft deze week een interim-CEO benoemd, hangende het ethisch onderzoek naar de topman. Hoofdzorg voor de vereniging voor travel management is echter niet de bestuurscrisis, maar corona. Collega-organisatie ACTE…

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

09/07/2020

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot…