Home / Travel management / GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA wil de intellectuele eigendommen van het failliete ACTE, waaronder merknamen, software, knowhow en handelsgeheimen overnemen. Daaronder valt ook de opzet van educatieve sessies die ACTE organiseerde. Op papier komt het neer op een fusie achteraf van de twee brancheorganisaties.

ACTE (Association of Corporate Travel Executives) ging in juli bankroet als gevolg van de corona-pandemie, waardoor de inkomsten via de leden en conferenties zo goed als opgedroogd waren. De concurrerende – eveneens Amerikaanse – Global Business Travel Association heeft de crisis tot nu toe wel overleefd. GBTA heeft bij de curators van ACTE een bod neergelegd van 35.000 dollar voor het intellectual property van de failliete organisatie. Een rechtbank in de Verenigde Staten moet zich nog wel over het bod buigen.

Respect
GBTA ging afgelopen zomer zelf door een leiderschapscrisis, niet gerelateerd aan corona, waarbij CEO Scott Solombrino uiteindelijk het veld moest ruimen. Dave Hilfman neemt sinds juli die positie waar.

Hilfman zegt in een verklaring “groot respect” te hebben voor ACTE.  “Ze hadden 32 jaar ervaring achter de rug. Hun intellectuele bezittingen voegen een enorme waarde toe voor de leden van GBTA die bezig zijn de zakelijke reismarkt weer op poten te zetten. Dit biedt ons ook de kans de hand te reiken aan de ACTE-gemeenschap en hen welkom te heten bij GBTA.”

Bhart Sarin, de president van de board bij GBTA, zegt dat de organisatie de afgelopen maanden “nauwgezet” heeft gewerkt aan het bij elkaar houden van de branche en aan “terugkeer naar voorspoed” voor de bedrijven. “Het samenvoegen van ACTE en GBTA creëert één stem voor onderwijs, research, belangenbehartiging en andere zaken in de wereld van corporate travel,” aldus Sarin.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…

IATA-top 2021 in Boston

IATA-top 2021 in Boston

25/11/2020

IATA houdt in juni 2021 haar jaarvergadering in Boston, Massachusetts, met JetBlue als ‘host.’ Of het om een live top zal gaan of een virtuele, zoals dit jaar, is afhankelijk…