Home / Travel management / GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA koopt ACTE-geheimen

GBTA wil de intellectuele eigendommen van het failliete ACTE, waaronder merknamen, software, knowhow en handelsgeheimen overnemen. Daaronder valt ook de opzet van educatieve sessies die ACTE organiseerde. Op papier komt het neer op een fusie achteraf van de twee brancheorganisaties.

ACTE (Association of Corporate Travel Executives) ging in juli bankroet als gevolg van de corona-pandemie, waardoor de inkomsten via de leden en conferenties zo goed als opgedroogd waren. De concurrerende – eveneens Amerikaanse – Global Business Travel Association heeft de crisis tot nu toe wel overleefd. GBTA heeft bij de curators van ACTE een bod neergelegd van 35.000 dollar voor het intellectual property van de failliete organisatie. Een rechtbank in de Verenigde Staten moet zich nog wel over het bod buigen.

Respect
GBTA ging afgelopen zomer zelf door een leiderschapscrisis, niet gerelateerd aan corona, waarbij CEO Scott Solombrino uiteindelijk het veld moest ruimen. Dave Hilfman neemt sinds juli die positie waar.

Hilfman zegt in een verklaring “groot respect” te hebben voor ACTE.  “Ze hadden 32 jaar ervaring achter de rug. Hun intellectuele bezittingen voegen een enorme waarde toe voor de leden van GBTA die bezig zijn de zakelijke reismarkt weer op poten te zetten. Dit biedt ons ook de kans de hand te reiken aan de ACTE-gemeenschap en hen welkom te heten bij GBTA.”

Bhart Sarin, de president van de board bij GBTA, zegt dat de organisatie de afgelopen maanden “nauwgezet” heeft gewerkt aan het bij elkaar houden van de branche en aan “terugkeer naar voorspoed” voor de bedrijven. “Het samenvoegen van ACTE en GBTA creëert één stem voor onderwijs, research, belangenbehartiging en andere zaken in de wereld van corporate travel,” aldus Sarin.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…