Home / Travel management / Europese businesstrip wordt nauwelijks duurder in 2013

Europese businesstrip wordt nauwelijks duurder in 2013

Europese businesstrip wordt nauwelijks duurder in 2013

In een nieuwe Industry Forecast voor 2013 stelt zakenreisadviesbureau Advito dat de vraag naar zakenreizen afneemt. Toch blijft de vraag groter dan het aanbod, onder meer omdat luchtvaartmaatschappijen hun capaciteit strak onder controle houden en er nauwelijks nieuwe hotels bijkomen in Europa.

Volgens Advito moeten zakenreizigers zich in Europa geen zorgen maken: verwacht wordt dat de prijzen voor hun vliegtuigtickets, hotelovernachtingen en treinreizen nauwelijks zullen stijgen. Bedrijven die bovendien hun koopkracht naar waarde kunnen inschatten, staan ook sterker in het onderhandelingsproces met hun leveranciers.

Net als de meeste economische waarnemers gaan de experts van Advito ervan uit dat de vrees voor het einde van de euro ongegrond is. Maar zelfs in het meest optimistische scenario voorspellen ze in 2012 een vertraging van de Europese economie van 0,7 procent en een beperkte opleving van 0,3 procent in 2013.

“Met weinig nieuw aanbod, zowel wat betreft stoelen in het vliegtuig als hotelkamers, voorspellen we wereldwijd een verdere stijging van de reiskosten in lijn met of zelfs sneller dan de inflatie. Door de anticipatie op de instorting van de eurozone en de vertraging van de economische groei in China, kunnen we, zelfs als die twee gebeurtenissen niet plaatsvinden, een trage groei van de zakenreizen verwachten,” zegt Jeroen Hurkmans, vice-president EMEA/APAC bij Advito. 

 

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…