Home / Travel management / Economische groei verhoogt vraag naar zakenreizen

Economische groei verhoogt vraag naar zakenreizen

Economische groei verhoogt vraag naar zakenreizen

Volgens de meest recente voorspellingen trekt de economie in 2014 verder aan. Daardoor stijgt de vraag naar zakenreizen, wat dan weer de prijzen beïnvloedt. Al komen er geen buitensporige prijsstijgingen, zegt Advito in een nieuwe kwartaalupdate van de Industry Forecast voor 2014.

Enkele belangrijke conclusies:
– De vraag naar zakenreizen groeit trager dan verwacht, waardoor de prijzen voor regionale vluchten binnen Europa stabiel blijven.

– Wegens een capaciteitstekort stijgen de prijzen voor intercontinentale vluchten licht in Europa en Noord-Amerika.

– Een capaciteitsgroei zorgt voor lagere prijzen in het Midden-Oosten en Afrika. In Latijns-Amerika stijgen de prijzen sterk wegens de grote vraag.

– Hotelprijzen binnen Europa stijgen het sterkst in het Verenigd Koninkrijk. In de rest van Europa wordt een status quo voorspeld.

– In Latijns- en Noord-Amerika voorspelt Advito prijsstijgingen voor hotelovernachtingen van respectievelijk 7 procent en 4 procent.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…