Home / Travel management / Duurzaam: ja, duur: nee

Duurzaam: ja, duur: nee

Duurzaam: ja, duur: nee

Nederlanders willen graag duurzaam reizen, maar veel mensen hikken aan tegen het hogere prijsniveau. Dit blijkt uit onderzoek van reisplatform Getaway Travel. Ook geven reisorganisaties vaak niet goed aan waar de duurzaamheid van een boeking in schuilt en dit stoort de potentiële boeker.

Van de 4.600 ondervraagde Nederlandse reizigers geeft de helft aan de afgelopen twee jaar wel duurzamer en bewuster te zijn gaan reizen. Veel respondenten (44 procent) vindt evenwel dat het prijskaartje van duurzaam reizen te hoog is. De intenties zijn goed: bijna iedereen (96 procent) zegt in de toekomst meer te zullen letten op duurzaamheid tijdens de reis.

De hogere prijs is niet het enige probleem dat veel consumenten hebben met een ‘duurzame reis’, ook het gebrek aan transparantie ergert hen. Reisorganisaties zijn niet duidelijk over hoe “oprecht duurzaam de reis is en waar exact aan wordt bijgedragen”, zegt Getaway Travel in een toelichting op de survey. “Deze verwarring is precies de reden waarom veel reizigers (ruim 32 procent)  een duurzame reis niet overwegen.”

Getaway Travel formuleert zelf vier “duurzame pijlers” die bij een reis van belang zouden moeten zijn: 1. dierenwelzijn en natuurbehoud; 2. behoud van de lokale cultuur;  3. CO2-uitstoot en milieuvervuiling en 4. armoedebestrijding. Dit is ook de volgorde van prioriteiten voor de respondenten in het onderzoek. Dierenwelzijn en natuurbehoud is voor de meeste mensen (39 procent) dus het belangrijkste.

Reisplatform Getaway Travel zegt al jaren te werken aan het “bewustmaken van reizigers” op het gebied van duurzaamheid.  Vanaf vrijdag 22 april is Getaway een samenwerkingsverband aangegaan met milieuorganisatie Justdiggit.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe grond-bond KLM i.o.

Nieuwe grond-bond KLM i.o.

12/08/2020

Een groep jonge KLM-employees aan de grond is bezig een nieuwe vakbond op te richten onder de naam UnifiedKLM. Mede-initiatiefnemer Jelle van Miltenburg zegt tegen Zakenreis dat veel personeel zich…

Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….