Home / Travel management / Duty of care belangrijk voor mentale gezondheid

Duty of care belangrijk voor mentale gezondheid

Duty of care belangrijk voor mentale gezondheid

Niet op tijd eten, meer stress, slechter slapen, langer werken, meer alcohol drinken: regelmatig zakelijk reizen kan een aanslag zijn op de mentale gezondheid. “Onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig zakelijk reizen, drie keer zo vaak een beroep doen op psychologische hulp als mensen die dat niet doen,” zegt Kai Boschmann, directeur International SOS Foundation.

E aan denken om regelmatig te eten, schiet er bij 76 procent van de zakelijke reizigers in. En 73 procent slaapt onderweg slechter dan thuis, blijkt uit onderzoek door International SOS Foundation en Kingsinton University onder 200 zakelijke reizigers.

Volgens het onderzoek kan reizen voor werk een behoorlijk negatieve impact hebben op de mentale gezondheid. 45 Procent van de ondervraagden zegt meer gestrest te zijn tijdens zakelijke reizen en 31 procent meldt emotionele uitputting. Een kwart stelt zelfs dat angsten en depressieve gevoelens meer boven komen dan tijdens privé reizen.

Er is ook onderzocht of zakelijke reizigers meer risicovol gedrag vertonen. Hieruit blijkt dat bijna de helft (46 procent) van de ondervraagden meer geneigd is om onveilige hoeveelheden alcohol te drinken, 35 procent is meer geneigd om een nachtclub of bar te bezoeken en 33 procent is meer geneigd om naar een gebied te gaan waarvan ze weten dat het onveilig is. Ook zegt negen procent meer open te staan voor een nieuwe seksuele relatie en twee procent is geneigd om onveilige seks te hebben of illegale drugs te gebruiken.

“De zakelijke voordelen van internationaal reizen staan buiten kijf. Om de zakelijke continuïteit te waarborgen, maar ook om te voldoen aan de duty of care verplichtingen, moeten organisaties beter begrijpen hoe ze de mentale gezondheid en het psychisch welzijn van hun personeel onderweg kunnen beschermen,” zegt Boschmann.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Van Aelst blijft aan bij Okura

Van Aelst blijft aan bij Okura

07/07/2020

Marcel van Aelst (72) is de nieuwe chairman van de Okura Nikko Hotel Management Company, de hoogste functie ooit voor een niet-Japanner in het bedrijf. In een interview met Zakenreis…

Opstart zakenreis? VCK helpt

Opstart zakenreis? VCK helpt

07/07/2020

VCK Travel heeft een white paper gepubliceerd, bestemd voor bedrijven, om hun zakenreizen post-corona weer op te starten. Het zakenreisbureau gaat in op vragen over ‘het nieuwe normaal’, zoals reisbeleid,…

Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

06/07/2020

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven…