Home / Travel management / Carlson Wagonlit Travel wint de slag om Siemens Europa

Carlson Wagonlit Travel wint de slag om Siemens Europa

Carlson Wagonlit Travel wint de slag om Siemens Europa

Carlson Wagonlit Travel (CWT) is als winnaar uit de bus gekomen in de aanbesteding van alle zakenreizen van Siemens Europa. Het ‘Request for Proposal’-traject duurde acht maanden. Met deze opdracht gaat CWT haar diensten aanbieden in 32 landen waar het technologiebedrijf actief is.

Flexibiliteit en creativiteit gaven de doorslag, zegt Thorsten Eicke, VP Global Mobility Services Siemens. “CWT liet een grote mate van flexibiliteit zien bij de invulling van de behoeftes van Siemens. Tijdens het gehele RFP-proces toonde CWT een sterke inzet en creatieve ideeën, en adviseerde een serviceconfiguratie met een gecentraliseerd klantsupportteam dat lokale behoeften met regionale consolidatie combineert.”

James Küng, hoofd Global Travel Management van Siemens verwacht dat de samenwerking met de nieuwe zakenreispartner een bijdrage gaat leveren aan Siemens’ bedrijfsstrategie Vision 2020, waar harmonisatie op het gebied van wereldwijde mobiliteitsdiensten een speerpunt van is. Dit zal volgens Küng worden bereikt door middel van een uniform proces, standaardisatie van het reisbeleid, professioneel prestatiemanagement van leveranciers en innovatieve dienstverleningsconcepten.

Het nieuwe serviceconcept wordt in heel Europa uitgerold en aangepast aan de lokale behoeftes van elk land. Het concept is gebaseerd op eerdere ervaringen in de verschillende Europese landen, maar ook op die uit Azië en Australië, waar CWT vorig jaar de Siemens-account won. “We kunnen Siemens echte toegevoegde waarde bieden met een optimale combinatie van persoonlijke service en uitstekende technologie in onze multinationale service centers,” aldus Peter Ashworth, Senior Vice President Central & Eastern Europe CWT.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…