Home / Travel management / Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Op 20 en 21 februari vindt in het congrescentrum Olympia in Londen de Business Travel Show (BTS) plaats, een van de grootste evenementen in de zakenreisindustrie. Zakenreis sprak in de aanloop ervan met Group Event Director David Chapple.

Het is dit jaar de 25ste BTS. Wat is de grootste prestatie geweest in uw ogen?
“Dat we er na al die jaren nog zijn. Relevant blijven voor inkopers in een industrie die zich constant ontwikkelt en vernieuwt is namelijk geen sinecure. Maar wij zijn erin geslaagd een recessie, treinstakingen, sneeuwstormen en Brexit te overleven. We leveren nog steeds de content en contacten die inkopers nodig hebben voor hun werk.”

Hoe heeft het aantal deelnemers aan de BTS zich ontwikkeld sinds 1994?
“Vorig jaar waren er 9.000 bezoekers, een verdriedubbeling in vergelijking met de eerste jaren.”

Wat is de moeilijkste periode geweest?
“Zonder twijfel: de recessie tussen 2007 en 2010. Die deelde een enorme klap uit aan de zakenreisbranche en aan de BTS. Standhouders moesten bezuinigen op hun uitgaven, terwijl ook de reisbudgetten van bedrijven sterk werden verminderd. Voor ons was het noodzakelijk aanpassingen door te voeren. We zijn teruggegaan van drie naar twee dagen show om standhouders te helpen met hun besparingen. En we hebben het ‘hosted buyer programma’ ingevoerd, dat het makkelijker maakt voor Europese inkopers van reizen om deel te nemen. Dit programma is een succes geworden. We verwachten dit jaar een deelname van 400 inkopers.”

U bent de recessie zo te zien allang te boven – in 2018 barstte Olympia uit zijn voegen. Is het te klein geworden voor u?
“Vorig jaar braken we inderdaad alle records en leek het congrescentrum misschien te klein. Maar er is nog steeds ruimte voor uitbreiding in Olympia, in de Westhall, zowel onder als boven. Dus we kunnen daar nog wel even vooruit.”

De mondiale problemen die nu voor de deur staan zijn enorm, vooral Brexit. Wat zal het effect zijn op de reisbranche?”
“Brexit is natuurlijk een issue van jewelste voor de reisindustrie, hoewel er op dit moment nog veel onduidelijkheid is. Ervan uitgaande dat Brexit doorgaat, zal het in de eerste plaats een effect hebben op waar en hoe airlines kunnen opereren. Het zou ook kunnen leiden tot hogere reiskosten door fluctuaties van de munteenheden en daling van het Britse pond. En het zal zeker een impact hebben op hoe reizigers zich bewegen tussen Europese landen, met nieuwe bepalingen voor paspoorten en visa.”

De Business Travel Show is op 20 en 21 februari 2019 in Olympia te Londen.
Voor een gratis bezoekerspas ga naar businesstravelshow.com/register

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…