Home / Travel management / Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Op 20 en 21 februari vindt in het congrescentrum Olympia in Londen de Business Travel Show (BTS) plaats, een van de grootste evenementen in de zakenreisindustrie. Zakenreis sprak in de aanloop ervan met Group Event Director David Chapple.

Het is dit jaar de 25ste BTS. Wat is de grootste prestatie geweest in uw ogen?
“Dat we er na al die jaren nog zijn. Relevant blijven voor inkopers in een industrie die zich constant ontwikkelt en vernieuwt is namelijk geen sinecure. Maar wij zijn erin geslaagd een recessie, treinstakingen, sneeuwstormen en Brexit te overleven. We leveren nog steeds de content en contacten die inkopers nodig hebben voor hun werk.”

Hoe heeft het aantal deelnemers aan de BTS zich ontwikkeld sinds 1994?
“Vorig jaar waren er 9.000 bezoekers, een verdriedubbeling in vergelijking met de eerste jaren.”

Wat is de moeilijkste periode geweest?
“Zonder twijfel: de recessie tussen 2007 en 2010. Die deelde een enorme klap uit aan de zakenreisbranche en aan de BTS. Standhouders moesten bezuinigen op hun uitgaven, terwijl ook de reisbudgetten van bedrijven sterk werden verminderd. Voor ons was het noodzakelijk aanpassingen door te voeren. We zijn teruggegaan van drie naar twee dagen show om standhouders te helpen met hun besparingen. En we hebben het ‘hosted buyer programma’ ingevoerd, dat het makkelijker maakt voor Europese inkopers van reizen om deel te nemen. Dit programma is een succes geworden. We verwachten dit jaar een deelname van 400 inkopers.”

U bent de recessie zo te zien allang te boven – in 2018 barstte Olympia uit zijn voegen. Is het te klein geworden voor u?
“Vorig jaar braken we inderdaad alle records en leek het congrescentrum misschien te klein. Maar er is nog steeds ruimte voor uitbreiding in Olympia, in de Westhall, zowel onder als boven. Dus we kunnen daar nog wel even vooruit.”

De mondiale problemen die nu voor de deur staan zijn enorm, vooral Brexit. Wat zal het effect zijn op de reisbranche?”
“Brexit is natuurlijk een issue van jewelste voor de reisindustrie, hoewel er op dit moment nog veel onduidelijkheid is. Ervan uitgaande dat Brexit doorgaat, zal het in de eerste plaats een effect hebben op waar en hoe airlines kunnen opereren. Het zou ook kunnen leiden tot hogere reiskosten door fluctuaties van de munteenheden en daling van het Britse pond. En het zal zeker een impact hebben op hoe reizigers zich bewegen tussen Europese landen, met nieuwe bepalingen voor paspoorten en visa.”

De Business Travel Show is op 20 en 21 februari 2019 in Olympia te Londen.
Voor een gratis bezoekerspas ga naar businesstravelshow.com/register

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Uitstel A-pier op Schiphol

Uitstel A-pier op Schiphol

19/04/2019

De opening van de nieuwe ‘A-pier’ op Schiphol is met een jaar vertraagd en staat nu gepland voor december 2020. De luchthaven noemt uitgelopen werkzaamheden als reden voor het uitstel….

Albert Plesman landde in zee

Albert Plesman landde in zee

15/04/2019

KLM wordt in oktober honderd jaar oud. Zakenreis blikt in een aantal episodes alvast terug, samen met Ron Wunderink, op een eeuw luchtvaart in Nederland. Deel 1: Albert Plesman. Het…

KLM stopt jv naar Mauritius

KLM stopt jv naar Mauritius

15/04/2019

KLM en Air Mauritius schorten na twee jaar hun joint venture voor vluchten tussen Mauritius en Amsterdam met ingang van het komend winterseizoen op. De route, tweemaal per week gevlogen…