Home / Travel management / Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Business Travel Show Londen overleefde alle tegenspoed

Op 20 en 21 februari vindt in het congrescentrum Olympia in Londen de Business Travel Show (BTS) plaats, een van de grootste evenementen in de zakenreisindustrie. Zakenreis sprak in de aanloop ervan met Group Event Director David Chapple.

Het is dit jaar de 25ste BTS. Wat is de grootste prestatie geweest in uw ogen?
“Dat we er na al die jaren nog zijn. Relevant blijven voor inkopers in een industrie die zich constant ontwikkelt en vernieuwt is namelijk geen sinecure. Maar wij zijn erin geslaagd een recessie, treinstakingen, sneeuwstormen en Brexit te overleven. We leveren nog steeds de content en contacten die inkopers nodig hebben voor hun werk.”

Hoe heeft het aantal deelnemers aan de BTS zich ontwikkeld sinds 1994?
“Vorig jaar waren er 9.000 bezoekers, een verdriedubbeling in vergelijking met de eerste jaren.”

Wat is de moeilijkste periode geweest?
“Zonder twijfel: de recessie tussen 2007 en 2010. Die deelde een enorme klap uit aan de zakenreisbranche en aan de BTS. Standhouders moesten bezuinigen op hun uitgaven, terwijl ook de reisbudgetten van bedrijven sterk werden verminderd. Voor ons was het noodzakelijk aanpassingen door te voeren. We zijn teruggegaan van drie naar twee dagen show om standhouders te helpen met hun besparingen. En we hebben het ‘hosted buyer programma’ ingevoerd, dat het makkelijker maakt voor Europese inkopers van reizen om deel te nemen. Dit programma is een succes geworden. We verwachten dit jaar een deelname van 400 inkopers.”

U bent de recessie zo te zien allang te boven – in 2018 barstte Olympia uit zijn voegen. Is het te klein geworden voor u?
“Vorig jaar braken we inderdaad alle records en leek het congrescentrum misschien te klein. Maar er is nog steeds ruimte voor uitbreiding in Olympia, in de Westhall, zowel onder als boven. Dus we kunnen daar nog wel even vooruit.”

De mondiale problemen die nu voor de deur staan zijn enorm, vooral Brexit. Wat zal het effect zijn op de reisbranche?”
“Brexit is natuurlijk een issue van jewelste voor de reisindustrie, hoewel er op dit moment nog veel onduidelijkheid is. Ervan uitgaande dat Brexit doorgaat, zal het in de eerste plaats een effect hebben op waar en hoe airlines kunnen opereren. Het zou ook kunnen leiden tot hogere reiskosten door fluctuaties van de munteenheden en daling van het Britse pond. En het zal zeker een impact hebben op hoe reizigers zich bewegen tussen Europese landen, met nieuwe bepalingen voor paspoorten en visa.”

De Business Travel Show is op 20 en 21 februari 2019 in Olympia te Londen.
Voor een gratis bezoekerspas ga naar businesstravelshow.com/register

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…

Herziening luchtruim op koers

Herziening luchtruim op koers

14/01/2021

De regering heeft de verkenningsfase voor herziening van het Nederlandse luchtruim afgerond en zal deze vanaf 2023 stapsgewijs doorvoeren. Dit schrijven de bewindslieden Van Nieuwenhuizen en Visser in een brief…

KLM even niet naar Z-Afrika

KLM even niet naar Z-Afrika

14/01/2021

KLM vliegt de komende twee dagen niet op Zuid-Afrika in verband met de aanwezigheid van een nieuwe, zeer besmettelijke variant van corona aldaar. De maatregel is bedoeld om het eigen…