Home / Travel management / BTS: inkopers zakenreizen nonchalant over technologie

BTS: inkopers zakenreizen nonchalant over technologie

BTS: inkopers zakenreizen  nonchalant over technologie

Een grote meerderheid van de inkopers van zakenreizen betwijfelt of ‘next-generation’ technologie, zoals bots, blockchain en ‘augmented reality’ de komende jaren grote invloed zal hebben op de branche.

Dit blijkt uit onderzoek van de Business Travel Show (BTS) onder 134 inkopers van reizen. Tachtig procent van hen verwacht niet dat nieuwe technologieën tot 2022 zullen leiden tot een beter beleid van de boekingen, lagere kosten en tijdsbesparing.

Ook van kunstmatige intelligentie (AI – artificial intelligence) hebben de meeste inkopers vooralsnog geen hoge hoed op. Slechts achttien procent van de respondenten denkt dat AI de reisindustrie de komende jaren op zijn kop zal zetten.

BTS heeft de survey ‘Travel 2022’ gehouden in de aanloop naar de echte travel show, die op 20 en 21 februari wordt gehouden in Londen. De organisatie noemt het ‘interessant’ om te zien dat ondanks de ‘kennelijke nonchalance’ ten aanzien van nieuwe technologieën, tweederde van de inkopers het grote belang van innovatie voor hun bedrijf en de branche benadrukt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Garuda schrapt Boeing MAX

Garuda schrapt Boeing MAX

22/03/2019

Garuda Indonesia schrapt een order voor 49 Boeing 737 MAX 8’s. De carrier heeft geen vertrouwen meer in het product, na twee crashes van MAX-vliegtuigen van andere airlines, waarbij recentelijk…

EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…