Home / Travel management / Bedrijven willen reiskosten en declaraties mobiel beheren

Bedrijven willen reiskosten en declaraties mobiel beheren

Bedrijven willen reiskosten en declaraties mobiel beheren

Reiskosten en declaraties behoren tot de moeilijkste te beheren financiële posten. Doordat deze kosten meestal pas achteraf en handmatig worden verwerkt in financiële systemen is er vaak geen actueel inzicht, weinig controle en is tijdige bijsturing haast onmogelijk.

Dat blijkt uit een onderzoek van Forrester Consulting onder 348 financiële beslissers wereldwijd, in opdracht van Concur. Het rapport ‘The Power of Real-Time Insight’ stelt hoe betere transparantie, data-analyse en rapportage bedrijven kan helpen hun reiskosten- en declaratiemanagement onder controle te krijgen.

Bij 80 procent van de ondervraagde bedrijven worden gegevens over reiskosten en andere declaraties achteraf, handmatig doorgegeven, zelfs als er een geautomatiseerd systeem voor is. Hierdoor is er geen real-time inzicht in het uitgavenpatroon en is tijdige bijsturing onmogelijk. De overgrote meerderheid geeft aan, dat ze ook niet beschikken over systemen die hotelrekeningen en vervoerskosten direct kunnen verwerken, laat staan dat deze systemen mobiele toegang ondersteunen.

Het rapport stelt tevens dat er bij 42 procent geen real-time integratie met al hun leveranciers en reispartners is ingevoerd. Deze bedrijven kunnen dus geen data uit andere en externe systemen te halen. Hierdoor kost analyse van de uitgaven veel tijd en is die vaak onvolledig.

Van de ondervraagde bedrijven geeft 60 procent aan dat het wenselijk is om reiskosten en declaraties mobiel in te voeren en te verwerken. Dit is efficiënter, maar biedt ook meer controle en grip op de uitgaven.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…