Home / Travel management / AirPlus: Zakenreizen worden duurder

AirPlus: Zakenreizen worden duurder

AirPlus: Zakenreizen worden duurder

Vierendertig procent van de Nederlandse travel managers denkt dat er dit jaar meer gereisd zal worden. Dit voorspelt AirPlus in de jaarlijkse Travel Management Survey.

In totaal ondervroeg AirPlus 954 travel managers in 24 landen. Gemiddeld verwacht 31 procent een groei in het zakelijk reizen. Dertien procent verwacht een afname en 53 procent houdt het op hetzelfde niveau als in 2013. Regionaal zijn er grote verschillen: maar liefst 73 procent van de Turkse travel managers voorspellen een toename van het aantal zakenreizen dit jaar. Ook Brazilië (60 procent) en India (53 procent) hebben hoge verwachtingen. In Rusland daarentegen denkt slechts 20 procent dat er meer zakelijke gereisd zal worden dit jaar.

AirPlus heeft ook naar de verschillende elementen van een zakenreis gevraagd. Drieëndertig procent van de mondiale respondenten meent dat er meer gevlogen zal worden in 2014. Eenendertig procent voorspelt een toename in het aantal hotelovernachtingen. Een kwart (24 procent) denkt dat er meer zal worden uitgegeven aan meetings & evenementen.

Tweeënveertig procent van de travel managers verwacht dat de totale zakelijke reiskosten zullen toenemen. Veertien procent houdt het op een afname en 42 procent op een stagnatie. Gezien het feit dat 34 procent meer reizen en 42 procent hogere uitgaven verwacht, ligt het voor de hand te veronderstellen dat de kosten per zakenreis omhoog zullen gaan.

Met name vliegtickets zullen in 2015 duurder worden, denkt 39 procent, gevolgd door 34 procent voor hotels, 24 procent voor meetings en evenementen en 22 procent voor autohuur.

AirPlus vroeg de travel managers ook naar het belang van zeven megatrends: flexibel werken, ‘outernet’ (internetgebruik via mobiele apps en de cloud), data-analyse en -bescherming, vergrijzing, een grotere invloed van vrouwen in het bedrijf, milieu en welzijn en gezondheid van medewerkers. De belangrijkste trend is volgens 50 procent welzijn en gezondheid van medewerkers, nipt gevolgd door het milieu (49 prcocent), outernet en data-analyse en -bescherming (beide 47 procent) en mobiel werken (41 procent). Minder belangrijk zijn de invloed van vrouwen (30 procent) en de vergrijzing (28 procent).

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Europese luchttaxi op komst

Europese luchttaxi op komst

22/01/2021

Een Europees programma rond drones wil vanaf volgend jaar proeven doen met vliegende taxi’s, zonder piloot. Nederland is betrokken bij het project, dat “een veilige integratie van drones in een…

Sneltest UK ook op Eurostar

Sneltest UK ook op Eurostar

22/01/2021

Reizigers die vanaf zaterdag per Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen, moeten voordat ze op de trein stappen een sneltest ondergaan. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van…

Minister negeert bede KLM

Minister negeert bede KLM

21/01/2021

Voor KLM-crew wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt bij de verplichte sneltest die vanaf 23 januari ingaat. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag gezegd in de Tweede…

Nieuwe ontslaggolf bij KLM 

Nieuwe ontslaggolf bij KLM 

21/01/2021

KLM schrapt 800 tot 1.000 banen, bovenop de reductie met 5.000 banen in 2020. Het bedrijf zegt dat herstel langer duurt dan verwacht. In de nieuwe saneringsronde zijn het vliegverbod…