Home / Travel management / Advito: Grote concurrentie en lage vraag = stabiele ticketprijzen

Advito: Grote concurrentie en lage vraag = stabiele ticketprijzen

Advito: Grote concurrentie en lage vraag = stabiele ticketprijzen

Door de zwakke vraag naar vliegtickets en de groeiende concurrentie onder luchtvaartmaatschappijen blijven de prijzen voor zowel lokale als intercontinentale vluchten in Europa stabiel. Dit voorspelt Advito in haar kwartaalupdate.

Ook de hotelprijzen binnen Europa blijven ongeveer gelijk. Alleen in het Verenigd Koninkrijk wordt een stijging voorspeld van 2 tot 5 procent.

In Noord-Amerika en Afrika voorspelt Advito prijsstijgingen van respectievelijk 2 tot 4 procent en 3 tot 5 procent. De vraag naar vliegtickets in Latijns-Amerika stijgt sneller dan het aanbod. Daardoor wordt vliegen in alle categorieën gemiddeld 4 procent duurder.

Verder ziet Advito onderhandelingsruimte bij hotels in het Midden-Oosten door het sterk groeiende aanbod in Abu Dhabi, Dubai en Doha. De prijzen voor hotels in Latijns-Amerika stijgen met 6 tot 8 procent.

Een andere trend die Advito signaleert is hybride meetings: vergaderingen die buitenlandse deelnemers via videoconferentie bijwonen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…