Home / Travel management / ACTE: Zakenreizigers niet erg bezorgd over ebola

ACTE: Zakenreizigers niet erg bezorgd over ebola

ACTE: Zakenreizigers niet erg bezorgd over ebola

De meeste internationale zakenreizigers maken zich niet heel erg zorgen over de dreiging van ebola. Dit blijkt uit onderzoek door de Association of Corporate Travel Executives (ACTE).

Twee derde van de ondervraagde deelnemers aan het ACTE-congres, dat momenteel plaatsvindt in Kopenhagen, hebben het vertrouwen dat regeringsinstanties de ebola-crisis zullen bezweren.

Volgens de aanwezige travel managers is 47 procent van de zakenreizigers ‘licht bezorgd’. Iets meer dan een kwart maakt zich nergens druk over, 13 procent is erg nerveus en 13 procent wil niet naar bepaalde bestemmingen vliegen.

De geluiden dat de World Health Organisation (WHO) niet tijdig heeft ingegrepen, worden door 65 procent niet ondersteund. Vijfendertig procent is het vertrouwen kwijt in regionale, nationale en internationale gezondheidsinstanties.

Ten aanzien van het beperken van reizen naar ebola-landen, zegt 41 procent dat er geen trips meer worden gemaakt naar Sierra Leone, Guinee, Senegal en Nigeria. Bij 59 procent van de bedrijven gelden geen reisrestricties.

De grote vraag is of er een reisban moet worden opgelegd. De meningen hierover zijn redelijk gelijk verdeeld: 49 procent vindt van wel, 51 procent zegt nee.

Greeley Koch, executive director van ACTE, vindt reisbeperkingen een teken dat het bedrijf de zorgplicht serieus neemt. Hij zegt ook dat het vermijden van ebola-landen essentieel is om te voorkomen dat de angst voor de ziekte zorgt voor een rem op de mondiale economische groei. “De lessen van SARS mogen niet worden vergeten,” zegt Koch.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…