Home / Travel management / ACTE kritisch over TSA

ACTE kritisch over TSA

ACTE kritisch over TSA

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft kritiek geuit over de manier waarop de nieuwe veiligheidsregels ten aanzien van mobiele telefoons en andere elektronica worden gecommuniceerd.

Deze moeten van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) opgeladen zijn wanneer ze worden meegenomen op vluchten naar de VS vanaf luchthavens in Europa en het Midden-Oosten. De TSA heeft niet meegedeeld om welke luchthavens het gaat, maar Schiphol en Londen Heathrow horen er sowieso bij.

Greeley Koch, executive director van ACTE, vindt dat de communicatie van TSA meer vragen dan antwoorden oproept. “Berichten van de TSA zouden reizigers moeten geruststellen en informeren,” aldus Koch. “De recente berichten over de verhoogde beveiliging van transatlantische vluchten vanaf Europe en het Midden-Oosten doen dat niet. Ze zijn te vaag om als waarschuwing te dienen en omvatten niet genoeg details om geruststellend te zijn.”

Al Qaeda-sympathisanten in Jemen en Syrië werken volgens de VS aan een bom om vliegtuigen mee op te blazen. De TSA heeft laten weten dat passagiers “gevraagd kunnen worden” om hun elektronische apparaten aan te zetten. Als dit niet kan, omdat de batterij leeg is, mogen de apparaten niet mee aan boord. “Het is niet waarschijnlijk dat zakenreizigers op de luchthaven verschijnen met een mobiele telefoon of laptop die niet is opgeladen, maar het kan gebeuren. Wat er vervolgens gebeurt, is niet duidelijk,” zegt Koch. “Als het elektronische apparaat niet mee mag, waar gaat het dan naar toe? Wordt het ingenomen en nagezonden? Of wordt het in het ruim meegenomen?”

Zakenreizigers willen volgens Koch basale informatie van de TSA: hoe geloofwaardig is de dreiging; welke veranderingen brengt deze met zich mee; en welke impact hebben deze op de reiziger? “Het publiek voorzien van snippertjes informatie is niet handig. ACTE is bereid om met de TSA samen te werken bij het communiceren met de zakenreiziger.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…