Home / Travel management / ACTE kritisch over TSA

ACTE kritisch over TSA

ACTE kritisch over TSA

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft kritiek geuit over de manier waarop de nieuwe veiligheidsregels ten aanzien van mobiele telefoons en andere elektronica worden gecommuniceerd.

Deze moeten van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) opgeladen zijn wanneer ze worden meegenomen op vluchten naar de VS vanaf luchthavens in Europa en het Midden-Oosten. De TSA heeft niet meegedeeld om welke luchthavens het gaat, maar Schiphol en Londen Heathrow horen er sowieso bij.

Greeley Koch, executive director van ACTE, vindt dat de communicatie van TSA meer vragen dan antwoorden oproept. “Berichten van de TSA zouden reizigers moeten geruststellen en informeren,” aldus Koch. “De recente berichten over de verhoogde beveiliging van transatlantische vluchten vanaf Europe en het Midden-Oosten doen dat niet. Ze zijn te vaag om als waarschuwing te dienen en omvatten niet genoeg details om geruststellend te zijn.”

Al Qaeda-sympathisanten in Jemen en Syrië werken volgens de VS aan een bom om vliegtuigen mee op te blazen. De TSA heeft laten weten dat passagiers “gevraagd kunnen worden” om hun elektronische apparaten aan te zetten. Als dit niet kan, omdat de batterij leeg is, mogen de apparaten niet mee aan boord. “Het is niet waarschijnlijk dat zakenreizigers op de luchthaven verschijnen met een mobiele telefoon of laptop die niet is opgeladen, maar het kan gebeuren. Wat er vervolgens gebeurt, is niet duidelijk,” zegt Koch. “Als het elektronische apparaat niet mee mag, waar gaat het dan naar toe? Wordt het ingenomen en nagezonden? Of wordt het in het ruim meegenomen?”

Zakenreizigers willen volgens Koch basale informatie van de TSA: hoe geloofwaardig is de dreiging; welke veranderingen brengt deze met zich mee; en welke impact hebben deze op de reiziger? “Het publiek voorzien van snippertjes informatie is niet handig. ACTE is bereid om met de TSA samen te werken bij het communiceren met de zakenreiziger.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…