Home / Travel management / ACTE: onderhandelingen hoteltarieven te tijdrovend

ACTE: onderhandelingen hoteltarieven te tijdrovend

ACTE: onderhandelingen hoteltarieven te tijdrovend

Travel management companies zijn zoveel tijd kwijt aan onderhandelingen met hotels over gunstige tarieven voor hun klanten dat ze niet meer aan andere zaken toekomen. Dit zegt ACTE op basis van een survey onder 300 TMC’s.

ACTE (Association of Corporate Travel Executives), een non-profit overkoepelende organisatie van stakeholders in de reisindustrie, heeft als doel gesteld de branche te vereenvoudigen, de efficiëntie voor (zaken-) reizigers te verbeteren en de kosten voor bedrijven te verminderen. Maar ACTE zegt dat de meerderheid van de TMC’s naar verhouding veel tijd kwijt is aan overleg met hotels. 35 procent van de reismanagers vindt dat hotels veel te langzaam reageren op gedane voorstellen, terwijl “sommige helemaal geen antwoord geven”, stelt ACTE.

Greeley Koch, de executive director van ACTE, zegt in een verklaring: “Het onderzoek toont aan dat TMC’s meer tijd dan redelijk is moeten investeren aan de kostenkant van het hotel.”

Uit de survey van ACTE komt ook naar voren dat de zakenreisindustrie nog veel te winnen heeft op het gebied van het monitoren van klanttevredenheid over sleutelprocessen zoals het boeken van de reis en het in kaart brengen van de kosten. Een minderheid van de TMC’s heeft hiervoor nu een goed werkend systeem.

Duty of care ten slotte is een ander belangrijk punt voor zakenreizigers, zo blijkt uit het onderzoek van ACTE en is iets waar de TMC’s meer aandacht aan zouden moeten besteden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…