Home / Travel management / ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot een ‘catastrofe’ in de zakenreisbranche, zegt ACTE en die kan zij niet te boven komen.

ACTE meldde de ondergang via een verklaring op de eigen site (zie afbeelding hieronder). In april had de associatie de activiteiten al ‘on hold’ geplaatst, volgens plan tot eind mei. Sindsdien werd weinig meer vernomen vanuit het hoofdkantoor in Alexandria, Virginia en dat was een veeg teken. ACTE is er nu mee opgehouden en heeft ook geen poging meer gedaan een doorstart te maken via Chapter 11, de Amerikaanse regeling voor faillissementsbescherming. Er is meteen Chapter 7 aangevraagd:  faillissement.

ACTE was 32 jaar oud
ACTE werd opgericht in 1988 en had vorig jaar rond de 2.000 leden onder travel managers. De inkomsten voor de non-profitorganisatie kwamen hoofdzakelijk uit conferentie fees.

In 2018 (over 2019 zijn geen data) kwam 5,1 miljoen dollar aan opbrengsten uit deze fees, op een totale omzet van 5,5 miljoen. Sinds maart 2020 zijn er geen conferenties meer geweest en droogde de inkomstenbron van de organisatie op.

Op het hoofdkantoor werkten volgens informatie van de Amerikaanse overheid 44 mensen, maar ACTE had over de hele wereld medewerkers. Tot eind vorig jaar was Stephanie Smook in Amsterdam de regional director EMEA voor ACTE. Begin 2020 volgde Bruce Hanna haar op. Voordat hij goed en wel aan de slag kon sloeg corona toe.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe vertrekronde bij KLM

Nieuwe vertrekronde bij KLM

19/10/2020

KLM heeft maandag een nieuwe vrijwillige vertrekronde geopend, omdat de realiteit “stevig” afwijkt van eerdere verwachtingen. Het bedrijf overleeft de crisis momenteel op miljardensubsidies, maar moet in ruil daarvoor fors…