Home / Travel management / Parijs en Londen populairst onder zakenreizigers

Parijs en Londen populairst onder zakenreizigers

Parijs en Londen populairst onder zakenreizigers

Net als afgelopen jaren, waren Parijs en Londen in 2015 de populairste bestemmingen voor zakenreizen vanuit de Benelux. Ondanks de terreurdreiging bleef Parijs de zakenreisbestemming bij uitstek, met ruim tien procent meer verkochte tickets dan in 2014. Dat blijkt uit de top tien zakenreisbestemmingen die BCD Travel jaarlijks opstelt.

BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal vlieg- en treintickets voor buitenlandse zakenreizen verkocht in 2015 in België, Nederland en Luxemburg. Parijs en Londen zijn nog steeds met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. Straatsburg is de sterkste stijger, Wenen staat voor het eerst sinds 2012 opnieuw in de top tien en Genève valt er net buiten.

Parijs en Londen vertegenwoordigen samen 52% van alle verkochte tickets uit de top tien. Ondanks de terreurdreiging en de gebeurtenissen in Parijs, werden er 11% meer vlieg- en treintickets verkocht naar de Franse hoofdstad dan in 2014. “Met de voortdurende terreurdreiging was 2015 een gespannen jaar,” zegt Heinz Jennewein, Senior Vice President EMEA bij BCD Travel. “Uit onze jaarlijkse cijfers en een kleinschalig klantenonderzoek begin 2016, blijkt dat zakenreizigers zich voorlopig niet laten afschrikken door de gebeurtenissen. Met steden als Parijs, München, Istanbul en Caïro bij de topbestemmingen adviseren we bedrijven echter om waakzamer te zijn dan ooit. Dat begint bij het opstellen van een goed plan voor Travel Risk Management en het informeren van reizigers wat te doen in geval van nood. Het gebeurt helaas nog al te vaak dat bedrijven niet goed zijn voorbereid op een crisissituatie.”

Top 10 Europese zakenreisbestemmingen voor reizigers uit de Benelux
1. Parijs
2. Londen
3. Straatsburg
4. Frankfurt
5. München
6. Kopenhagen
7. Madrid
8. Berlijn
9. Milaan
10. Wenen

In de topbestemmingen buiten Europa is het Midden-Oosten aan een opmars bezig: Istanbul heeft Singapore en New York ingehaald en staat op de eerste plaats. Ook Dubai scoort goed en Cairo komt meteen op de vijfde plaats de top tien binnen. De Aziatische bestemmingen daarentegen doen het minder goed: Manilla zakt naar de achtste plaats. Ook Shanghai moet een plaats afstaan en Hong Kong valt uit de top tien. New York doet het nog steeds goed bij de zakenreizigers en Washington vervangt San Francisco op de tiende plaats.

“De laatste vijf jaar zien we heel wat verschuivingen in zakenreisbestemmingen. Voor Europa blijven die verschuivingen beperkt, maar buiten Europa valt het op dat het aantal reizen naar Afrika afneemt. Ook de Amerikaanse bestemmingen doen het minder goed dan vroeger,” voegt Jennewein nog toe.

Top 10 zakenreisbestemmingen buiten Europa voor reizigers uit de Benelux
1. Istanbul
2. Singapore
3. New York
4. Dubai
5. Caïro
6. Moskou
7. Shanghai
8. Manilla
9. Curacao
10. Washington DC

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…